Wil jij je woonkamer lekker fris maken? Dan heb je vast nog niet gedacht aan een vloerkleed. Vloerkleden maken de ruimte meestal warmer en knusser, maar niet echt frisser. Toch kun je ook met een goed gekozen vloerkleed je woonkamer een frisse nieuwe look geven. Kijk maar eens naar deze vijf prachtige voorbeelden.

1. Strak en modern

Het eerste vloerkleed dat echt ideaal is voor de frisse woonkamer, is dit prachtige paarse kleed. Het is laagpolig en ligt daardoor strak op de vloer. De opvallende kleurstelling zorgt voor een heel bijzondere look. In combinatie met de minimalistische meubels, is dit paarse vloerkleed echt de finishing touch. 

Modern paars vloerkleed

2. Vintage vloerkleed

Een vintage kleed heeft een karakteristiek en doorleefd uiterlijk. Het zijn vaak prachtige kleden met enigszins vervaagde patronen erin. De kleurstelling kan variëren van licht tot donker. De meeste vintage vloerkleden zijn laagpolig of glad, maar hebben een wat minder strak uiterlijk dan het moderne vloerkleed.

Vintage vloerkleed 

3. Perzisch tapijt

Het Perzische tapijt is alweer enkele jaren bezig aan een opmars. De kleden zijn een poosje uit de mode geweest, maar blijven toch altijd weer terugkomen. Meestal hebben de tapijten een dieprode kleur met lichte patronen erover. Heb je een vrij licht interieur, dan is dit Perzische tapijt heel geschikt om een frisse woonkamer te bereiken. 

Perzisch tapijt

4. Ingeweven patronen

Een ander type vloerkleed dat hip is, is het kleed met ingeweven patronen. Het vloerkleed is vrijwel glad en de patronen zijn er overheen geweven. Zo krijg je een bijzonder reliëf in het vloerkleed. Dit type vloerkleden bestaat in elke denkbare kleur en patroon. Er is altijd een passend vloerkleed met ingeweven patroon dat past bij jouw interieur.

Ingeweven patroon in vloerkleed 

5. Fris hoogpolig vloerkleed

Tot nu toe hebben we alleen laagpolige en gladde vloerkleden benoemd om de inrichting frisser te maken. Toch is dit ook mogelijk met hoogpolige tapijten. Het is dan wel belangrijk dat het vloerkleed een frisse kleur heeft. Dit prachtige lichtblauwe tapijt zorgt bijvoorbeeld voor een frisse en heldere uitstraling in de woonkamer. Door te kiezen voor een licht vloerkleed, kun je de ruimte lichter maken zonder ramen toe te voegen. 

Blauw fris vloerkleed

 Wil je jouw woonkamer lekker fris inrichten? Dan kun je daar gerust een passend vloerkleed bij kiezen. Het voordeel van een vloerkleed is dat je het ook seizoensgebonden kunt gebruiken. Veel mensen hebben twee vloerkleden en gebruiken de één in de winter en de ander in de zomer. Zo heb je altijd de perfecte sfeer in huis die past bij het seizoen.

Share.

About Author

Leave A Reply