Natuurlijk, in de badkamer wil je gaan voor een luxe look. En daarbij denk je misschien niet meteen aan vintage items. Maar in deze blog willen we het tegendeel bewijzen: vintage accessoires in de badkamer kunnen juist beeldschoon staan. Ga voor deze unieke look!

Een krukje

We beginnen met een klein accessoire: ga voor een vintage of tweedehands krukje in de badkamer. Kies een variant met mooi, geleefd hout – dat is namelijk de look waar het om draait. Dat steekt goed af tegen de veelal witte stukken die in de badkamer te vinden zijn. En dat is dan ook de reden dat we zo dol zijn op dit soort badkameraccessoires: ze zorgen voor een speels contrast.

En zo’n krukje is ook nog eens handig: je kunt er bijvoorbeeld de handdoeken of je kleding op kwijt. Nog een reden om er eentje in huis te halen: het is niet alleen een fraai item, maar meer dan dat. Zet ‘m bijvoorbeeld naast de wastafel of het bad neer – en genieten maar.
Mooi: een vintage krukje in de badkamer

Een ouderwetse kraan

Waar we écht verliefd op zijn, is een ouderwetse kraan in de badkamer. Of het nu bij de wasbak of in het bad is – dat maakt weinig uit. Het liefst laat je de vintage kraan overal terugkomen in de badkamer. Ben je het niet met ons eens, als je onderstaand beeld bekijkt? Dat zorgt voor zoveel meer karakter in de badkamer.

En juist dat karakter, dat is waar het vaak aan ontbreekt in de badkamer. Het is een saaie ruimte, waar weinig interessants is om naar te kijken. Maar met retro accessoires breng je daar dus verandering in!
Ga voor een unieke look met een ouderwetse kraan in de badkamer

Een oude wastafel als onderstel

Niet alleen de kraan waar het water uitkomt, maar ook het onderstel van de wastafel kan vintage zijn. Ook dat is zeker een idee, al vergt het misschien wel een kleine verbouwing van de badkamer. Ga voor een mooi houten onderstel in een vintage look, en plaats daarop of -in de wasbakken.

Check het beeld hieronder maar eens, dan kun je erover meepraten. Hierbij geldt ook weer dat het hout goed afsteekt tegen de witte look van de wasbak. En je raadt het al: met een ouderwetse kraan maak je dit idee natuurlijk compleet.
Prachtig: details van hout in de badkamer

De vintage plantenpot

We sluiten weer af met een kleiner voorbeeld, waar weinig moeite voor nodig is: ga voor een vintage plantenpot in de badkamer. Met natuurlijk een mooie plant erin! Kijk maar eens op onderstaand beeld, dan begrijp je de look die we bedoelen.

Je kunt hierbij natuurlijk ook voor een nieuwe plantenpot kiezen, maar een vintage variant geeft net wat meer sfeer. Net als dat krukje, waar we het in de eerste tip al over hadden. Hup, naar de winkel dus, op zoek naar vintage woonaccessoires: die geven ruimtes in huis, waaronder de badkamer, de perfecte look.
Vintage accessoires in de badkamer: voor sfeer en persoonlijkheid

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply