Je kunt er natuurlijk voor gaan om alles in je woning nieuw aan te schaffen. Maar het kan juist ook een leuke touch aan je interieur geven als je soms kiest voor tweedehands! Daarmee bespaar je ook nog eens een heleboel geld. En haal je echt unieke items in huis, die niemand anders heeft! Lees en leer: vintage accessoires die het vandaag de dag nog altijd goed doen in het interieur.

We begrijpen best dat je het misschien een wat te grote stap vindt om meteen grote meubelstukken die tweedehands zijn in huis te halen – zeker als je nieuw bent met deze manier van inrichten. We beginnen dan ook bij de accessoires: kleine items die je woning nét dat beetje extra geven.

Vintage accessoires: oude schoolposter

Eén van onze favorieten: de oude schoolposter! Of het thema op de poster nu aardrijkskunde, geschiedenis of een taal is: deze ouderwetse posters zien er bijna allemaal even indrukwekkend uit. Wat werd er vroeger een werk gestoken in het maken van deze wandplaten!

Hoewel we ze tegenwoordig niet meer in schoolgebouwen tegenkomen, zien ze er nog altijd wonderschoon uit in je huis. Zo’n poster kan zo dé eyecatcher in je woonkamer zijn – hang ‘m bijvoorbeeld boven de bank. Dat zorgt voor een heel bijzondere look!
De oude schoolposter: prachtig vintage accessoire aan de muur

Medicijnflesjes

Wie het liever wat kleiner houdt en niet meteen de muur wil vullen, kan gaan voor ouderwetse medicijnflesjes! Van die bruine, glazen flesjes, vaak nog met een mooie stop erop. Perfecte details om bijvoorbeeld op een plankje met accessoires te plaatsen. Als je er een bloemetje instopt, laat je dit potje helemaal shinen!
Medicijnflesjes: prachtige tweedehands details in huis

Omlijsting

Met de schoolposter draait het om het gehele kunstwerk dat een vintage look heeft. Maar wat dacht je juist van een tweedehands omlijsting? Daar kun je natuurlijk nog altijd een ouderwets schilderij in laten zitten – daar zijn er immers een heleboel prachtige exemplaren van te vinden.

Maar om het een speciale draai te geven, kun je ook juist het oude met het nieuwe combineren! Stop daarom een modern kunstwerk in een vintage lijst. Dit zorgt voor een sterk contrast – en dat valt op. Gemaakt van donker hout of met ornamenten: typerend voor die ouderwetse stijl.

Leestip: Een uniek interieur met het vintage bureau!
De ouderwetse omlijsting met moderne kunst: een ware eyecatcher

Lamp

Ook de lamp in je woning gaat een belangrijkere rol in het interieur spelen als je er een tweedehands draai aan geeft. Of het nu gaat om de staande lamp of de hanglamp. Ga bijvoorbeeld voor een model met een ijzeren hekje eromheen – zelfs perfect passend bij de industriële woonstijl! Ook de vintage staande lamp op een statief is een pracht voor het oog. Of wat dacht je van de lamp met een stoffen kap? Zolang de kap maar een beetje een fris kleurtje heeft, ziet dit er tegenwoordig nog altijd wonderschoon uit.
De vintage lamp kan vandaag de dag nog altijd!

Nachtkastje

We kunnen het niet laten om in deze lijst tóch nog een klein vintage meubelstuk te benoemen: het nachtkastje! Dit is immers slechts een meubel dat klein is in formaat – en daarom best het nemen van de stap waard. Zo’n ouderwets kastje gemaakt van donker hout voegt echt stijl toe aan de slaapkamer. Juist in combinatie met een lichtkleurig dekbedovertrek. Ook hier geldt weer: het contrast maakt het uniek!
Vintage accessoires in de slaapkamer: het nachtkastje

Ouderwetse keukenaccessoires

Ook in de keuken kun je uitpakken met vintage accessoires! Je hoeft deze items niet eens per se te gebruiken – we kunnen vandaag de dag immers toe met luxere en eenvoudigere spullen. Maar ter decoratie doen deze tweedehands accessoires het ook prachtig! Zo geven ze je keuken een waar karakter.

Denk aan spullen als een ouderwetse handmolen voor koffie, zeepbakjes aan de muur of een ijzeren teil. Deze items zijn een ware lust voor het oog! Gun ze dan ook een mooi plekje, goed in het zicht. Het zijn prachtige sfeermakers in je woning, vintage accessoires!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply