Hoewel we vandaag de dag in de meeste gevallen gaan voor een moderne look in onze woningen, hebben we vaak toch nog wel een hart voor vintage items. Vanwege de tijdloosheid, of omdat ze je zo doen denken aan vroeger – de redenen zijn uiteenlopend. Waarom zou je het niet in huis kunnen halen? In deze blog: prachtige ideeën voor vintage items in huis. Retro meets new!

De schommelstoel

Aan welk item we al snel moeten denken als het gaat om vintage? De schommelstoel! Toch wel een van onze favorieten – zo typisch ouderwets. Grote kans dat iedereen wel een beeld heeft bij een oude bekende die in een schommelstoel zat te wiebelen. En groot gelijk: het zit eigenlijk heerlijk! Toch zien we schommelstoelen vandaag de dag nauwelijks meer terug in het interieur. Tijd dus om daar verandering in te brengen.

Er zijn verschillende plekken om een schommelstoel neer te zetten. In de woonkamer bijvoorbeeld – dat staat hartstikke gezellig naast de bank. Maar ook in de slaapkamer kan het een mooie toevoeging zijn. Of in de tuin, bijvoorbeeld op de veranda! Als je ‘m een nieuw likje verf geeft, is zo’n stoel zo weer als nieuw.
De schommelstoel: vintage items in huis

De ouderwetse fauteuil

Ben je niet zo dol op de schommelstoel? Dan zijn er natuurlijk nog genoeg andere opties om voor te gaan – wat betreft zitmeubels in de oude stijl. Denk bijvoorbeeld aan een ouderwetse fauteuil! Eigenlijk weer helemaal terug van weggeweest, goed passend bij de retro stijl. En dat is niet vreemd: de stoel is enorm comfy en ook nog eens een gezellige eyecatcher.

Kenmerkend voor de vintage fauteuil is in de meeste gevallen toch wel het opvallende houtwerk. Dat maakt de stoel echt af: het donkerkleurige hout, in beeldschone vormen bewerkt. Een waar kunstwerk, als het aan ons ligt! En daar komt vaak kekke bekleding bij kijken: in een kleur of print die opvalt als geen ander. Een heus pronkstuk in de woonkamer!
De ouderwetse fauteuil als vintage eyecatcher in huisDe vintage lamp

Nog zo’n topper in het interieur: de vintage lamp! En dan hebben we het over de variant met de stoffen lampenkap. Een echte klassieker, die vroeger in huis werd gespot bij een heleboel mensen. De mooie versieringen en afwerkingen in de stof maken de lamp compleet. Of je ‘m nou als staande lamp in huis haalt, of als bureaulamp op een tafeltje.

De lamp is hét voorbeeld van vintage items in huis dat eigenlijk in iedere woning wel te combineren is met de andere meubelstukken. Het gaat immers toch al om een subtieler item, dat heel goed samengaat met een moderne bank, stoel of tafel. Als ideale vorm van afwisseling!
De vintage lamp in huis: retro meets new

De tv in oude vorm

Wil je het liever nog subtieler hebben dan met de lamp het geval is? Ook dat is natuurlijk een optie – we gaan daarbij meer richting de vintage accessoires. Zo zijn we dol op de ouderwetse tv. Zo’n dikke kast met een flinke laag glas – waarvan je je nu niet meer kunt voorstellen dat mensen hier vroeger urenlang naar keken. Om er alleen al even bij stil te kunnen staan in wat voor luxe we nu eigenlijk leven!

Zet zo’n old school tv bijvoorbeeld neer op een kastje, puur ter versiering van de ruimte. Ook een mooi idee: plaats ‘m op het televisiemeubel, in de buurt van je moderne televisie. Dat zorgt voor een opvallend contrast! En een unieke look.
Old school: een oude tv in huis

De old school telefoon

Wat nu nog zo’n goed accessoire is onder de vintage items in huis? De ouderwetse telefoon! Eigenlijk past deze in hetzelfde straatje als die televisie – ook de telefoon brengt de nodige nostalgie met zich mee. En dat vormt een waardevolle toevoeging aan je interieur!

Waar je de vintage telefoon kwijt kunt? Ook hier geldt weer: ter decoratie op een kastje staat het beeldschoon. Maar misschien nog wel beter is tegen de muur! Alsof het model zo weer klaar is voor gebruik.
Vintage items in huis: de retro telefoon

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply