Ben je van plan om voor een nieuwe vloer te gaan in je woning? Denk er dan eens over na om voor een donkere vloer te kiezen! Misschien niet het eerste waar je aan zou denken – en juist daarom een verfrissende keus. Wat zijn nu de voordelen van een donkerkleurige vloer?

Haal elegantie in je huis

Een donkere vloer straalt een bepaalde luxe uit. Of het nu gaat om zwart, donkergrijs of diepblauw: elegantie is een eigenschap die deze tinten met zich meebrengen. En dat wil je natuurlijk maar al te graag in je huis kwijt! Laat de vloer nu een heel geschikte plek zijn om een warme kleur in te verwerken. Hout, beton, tegels of een vloerkleed: de keus is aan jou! Met steenachtige materialen creëer je een industriële look; met hout of stof ga je voor een meer landelijke uitstraling.
Elegantie met de donkere vloer in huisBron afbeelding

Intiem wonen

Naast elegantie brengen donkere tinten ook intimiteit met zich mee. Perfect dus wanneer je houdt van een warm en knus interieur. De woonkamer of de slaapkamer lenen zich heel goed voor de donkere vloer: je maakt deze ruimtes er echt gezelliger door. De kleur is daarbij namelijk sterk meebepalend!
De donkere vloer in de woonkamerBron afbeelding

Geen optisch kleinere kamer

Waar je bij de donkere kleur misschien meteen aan denkt, is dat het de kamer kleiner doet ogen. Maar maak je maar geen zorgen: dit is slechts het geval bij donkere muren. Bij de vloer zit dit helemaal anders, en is er dus geen sprake van een optisch kleinere ruimte. Een zorg minder voor jou. Zeker wanneer je fan bent van donkere tinten in huis, maar dit niet aandurfde op de muren, is dit de ideale oplossing!
De donkere vloer in de keukenBron afbeelding

Een stijlvol contrast

Over de muren gesproken: wat is nu de mooiste combinatie met de donkere vloer? Lichtkleurige wanden! Dit brengt namelijk een opvallend contrast met zich mee – iets waarmee we maar al te graag spelen in het interieur. Het is niet voor niets dat we zo dol zijn op de zwart-wit combinatie! Ook kun je gaan voor een contrast tussen de vloer en de meubelstukken: ga bijvoorbeeld voor een lichtkleurige bank, tafel en stoelen. Zo steken deze items goed af, wat ze pareltjes maakt om naar te kijken.
Stijlvol contrast: de donkere vloer en lichte meubelstukkenBron afbeelding

De donkere vloer: elegant en warm

De donkere vloer is echt een verrijking van je interieur. Elegantie, warmte en luxe: waardevolle eigenschappen om toe te voegen aan je woning. Dat is dan ook waarom we zo gek zijn op de vloer in een donkere tint! Het geeft je interieur een geheel nieuwe uitstraling.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply