De bijzettafel voor in de zithoek is er natuurlijk te vinden in allerlei soorten en maten. Van hout, glas of metaal. In een basic kleur of juist met een opvallende tint. Maar waar we het vandaag over gaan hebben? De hoogte van de tafel. Of beter gezegd: wat de voordelen zijn van de lage bijzettafel.

Iedereen kan er eenvoudig bij

We beginnen met een praktisch voordeel van de lage bijzettafel: iedereen kan erbij! Hoe jong of oud de gezinsleden ook zijn. Door voor een lage variant te kiezen, zorg je ervoor dat die bijzettafel voor iedereen is. Wel zo prettig natuurlijk! Zo voorkom je ook meteen dat jij degene bent die andermans spullen op de tafel moet neerleggen en weer oppakken – dit kan net zo goed ieder voor zichzelf doen.

Niet alleen leeftijd speelt hierbij een rol. Het gaat net zo goed om de zitlocatie in de hoek bij de bank. Wie bijvoorbeeld graag op de grond ligt voor de televisie, kan er ook nog altijd bij als het gaat om een lage tafel. Om maar zo min mogelijk beweging te eisen, in die hoek om even lekker te luieren.

De televisie is altijd in beeld

Wat er nog meer comfy is, naast liggen op de grond voor de televisie? Liggen op de bank, natuurlijk! Wat is het toch een heerlijk gevoel om even helemaal in die bank te kruipen, terwijl de televisie aanstaat. Een moeilijk puntje dat hier soms bij komt kijken? Dat de bijzettafel in de weg staat en het zichtveld belemmert!

Je voelt ‘m natuurlijk al aankomen: dit probleem kan worden verholpen met de lage bijzettafel. Zo kun je er immers altijd met gemak overheen kijken. Als je voor een zeer lage variant gaat, heb je hierbij zelfs nog gewoon de optie om er wat accessoires op te plaatsen. Gezellig! Denk bijvoorbeeld aan kaarsen, of aan plantjes. Ook daar kijk je op deze manier eenvoudig overheen.
De voordelen van de lage bijzettafel

Een rustigere look in de zithoek

Naast de praktische voordelen, zoals hierboven werd besproken, zitten er ook stijlvolle voordelen aan de keus voor de lage bijzettafel. Zo zorg je er met een tafel als deze voor dat er een rustigere look is in de zithoek. Ook als je er naartoe kijkt vanaf een andere kant in de woonkamer – de eettafel bijvoorbeeld.

Hoe dit komt? De zithoek blijft ruimtelijker door te spelen met hoogtes. Zelfs als je spullen hebt staan op de lage bijzettafel, ga je nog altijd voor een prettige uitstraling. Ideaal als je bijvoorbeeld een kleine woning hebt! Ieder beetje ruimtelijkheid kun je dan immers gebruiken.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply