We zijn het er allemaal over eens: de bank komt in iedere woonkamer wel voor, ook wel de zithoek genoemd. Een fijne plek is dit dan ook, vaak zelfs onmisbaar in je interieur. Maar eerlijk is eerlijk: hier kun je je nooit even volledig terugtrekken – je deelt de plek immers met de rest van het gezin. De leeshoek brengt hier verandering in. Ontdek alle voordelen van de leeshoek in huis!

Echt een plek voor jezelf

Hoewel je er natuurlijk heus wel eens in slaagt om die bank een avondje voor jezelf te hebben, deel je ‘m het grootste deel van de tijd toch met de rest van het gezin. En dat zorgt voor een boel gezelligheid! Maar soms wil je ook gewoon even helemaal op jezelf zijn, om écht tot rust te komen. En laat de leeshoek hier nu de perfecte mogelijkheid voor zijn!

Belangrijk is dan ook dat je de plek zo inricht dat er maar één persoon plaats kan nemen. Meer dan een stoel is er dus eigenlijk niet nodig – wat tevens maakt dat er eigenlijk in ieder interieur nog wel een plekje voor de hoek te vinden is. Met een boek of tijdschrift erbij kun je jezelf hier even helemaal terugtrekken. Heerlijk!
De leeshoek in huis: echt je eigen plekje

Geen digitale omgeving

Inderdaad, je leest het goed: een boek of tijdschrift! Het is namelijk een verstandig idee om digitale apparaten een halt toe te roepen in deze hoek. Deze vind je immers al bij de bank en hoogstwaarschijnlijk in je werkkamer. Het loslaten van de digitale omgeving draagt ook bij aan het tot jezelf komen – waar die leeshoek nu juist zo geschikt voor is.

Zorg er dan ook voor dat je vanuit de hoek geen zicht hebt op de televisie, en laat bijvoorbeeld je tablet en telefoon in een andere kamer liggen. Die zie je over een paar uurtjes wel weer terug – hoe moeilijk het van tevoren ook lijkt om afscheid te nemen!
Geniet van de leeshoek in huis: ontdek alle voordelen

Een smaakvolle toevoeging aan het interieur

Op het gebied van de looks van je interieur biedt de leeshoek uiteraard nieuwe kansen: zo heb je een extra hoekje in je woning om in te richten! En dat zorgt natuurlijk voor meer interieurplezier. Of de leeshoek zich nu in de woonkamer bevindt, of juist in de werkkamer of slaapkamer – maak er een werkje van!

Zo kun je bijvoorbeeld met de laatste trends meegaan. Kies in dat geval voor een rieten stoel of bankje in de leeshoek: materiaal dat helemaal terug is van weggeweest. Wat betreft de accessoires: ga voor kussens in een warme, aardse tint. Denk aan diepblauw of donkerrood. En het materiaal? Velvet is momenteel favoriet! Ten slotte mogen planten niet ontbreken in je leeshoek – ook nog eens bevorderlijk voor je concentratie.
Voeg smaak en uitstraling aan je woning toe met de leeshoek!

De voordelen van de leeshoek in huis: meer woonplezier

Een van de grootste voordelen van de leeshoek in huis is dat je hiermee een extra plekje in je woning creëert. En zo’n nieuwe plek brengt je interieur weer helemaal tot leven! Zeker als je ervoor kiest om de leeshoek in te richten volgens de laatste trends. Daar komt ook nog eens bij dat je echt weer even tot jezelf kunt komen in de hoek – ideaal na een drukke dag of bij een hoofd vol zorgen. Maak er zo echt een rustplek van in je woning! Dat voelt als een ware traktatie voor jezelf. Wij durven te wedden dat jij niet meer bent weg te slaan uit dat relaxte hoekje!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply