De inrichting van je interieur kun je natuurlijk op honderden manieren doen, zo niet duizenden. Iedereen heeft een eigen stijl – en wil deze maar al te graag laten zien in huis. Waar de een gaat voor een bonte verzameling aan tinten, houdt de ander het liever wat rustiger. En dat laatste is waar we het in deze blog over gaan hebben: de voordelen van minimalistische kleuren in huis.

Bewaar de rust

Is je woning voor jou dé ultieme plek om tot rust te komen? Na een drukke werkdag – grote kans dat je toe bent aan een omgeving zonder afleiding. En dat kan een grote reden zijn voor de keus voor het minimalistische kleurgebruik in je interieur. Alleen op deze manier kom je echt helemaal tot jezelf in je eigen woning. Zeker als je het idee hebt dat je al snel gevoelig bent voor prikkels – waar opvallende kleuren ook zeker aan bijdragen.

Je kunt er in dit geval voor gaan om in je hele woning voor minimalistische kleuren te kiezen, zoals wit, beige of zachtgrijs. Voor een ultiem gevoel van rust in huis. Maar wie dat toch net wat te ver vindt gaan, doet er in ieder geval goed aan om de kamer waarin je slaapt op een dergelijke manier in te richten. Ideaal om goed in slaap te komen en met een opgewekt gevoel weer wakker te worden. De steriele omgeving werkt hierbij gewoonweg het best! Geef hier dan ook aan toe, en houd het clean.
Minimalistische kleuren in huis: rust aan het hoofd

Een design-waardig interieur

Veel verschillende kleuren en andere tierelantijntjes: het maakt er toch al snel een ongeregeld zooitje van in je interieur – om het maar even bot te zeggen. En dat is iets dat ver afstaat van het interieur met een strakke look. En die strakke look, die je teweegbrengt met de keus voor minimalisme, komt nu juist in de buurt van een design-waardig interieur.

De minimalistische kleuren stralen namelijk een bepaalde kracht en klasse uit – en dat valt op. Zo ga je dus echt voor een gevoel van luxe in je woning. Want geloof ons maar: kleurgebruik heeft hier zeker invloed op. Meer dan je in eerste instantie zou denken! Door juist bij de basis te blijven, krijgt je woning een chique laagje. En dat kost je in dit geval dus echt nauwelijks moeite. Score! Want luxe in huis misstaat uiteraard nooit.
Minimalistische kleuren in huis: de woonkamer

Volgens de trends: het moderne en industriële interieur

Ben je een ware trendsetter? Ook dan is het zeker een verstandig plan om bij minimalistische kleuren in je woning te blijven. Dit past namelijk perfect bij de moderne, industriële woonstijl. Kleuren zien we terug bij bijvoorbeeld het landelijke interieur; wat toch al wat jaartjes langer meegaat. Terwijl rustige tinten juist passen bij het strakke interieur, iets wat we vandaag de dag vaker terug zien in de trends.

Dit maakt dan ook dat je met je woning kunt uitstralen dat jij wel weet wat er speelt in de interieurwereld. Een goede reden dus om je aan de trends te houden – mocht dit iets zijn waar je belang in ziet. Zo speel je het helemaal modern met minimalistische kleuren!
De moderne woonstijl met minimalistische kleuren in huis

Minimalistische kleuren in huis: een waardevolle toevoeging

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor minimalistische kleuren in huis. Van het thuiskomen in een rustgevende omgeving tot het kiezen voor een gevoel van luxe in je woning: het is maar net wat voor jou het belangrijkst is. De boodschap is in ieder geval duidelijk: denk er goed over na voor je aan de slag gaat met een drukke kleur in huis. Zou je niet liever bij de minimalistische tinten blijven?

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply