In de meeste woningen zien we de gewone draaideur terug. Een prima deur, maar het kan wat ons betreft nog beter. Heb je ooit aan de schuifdeur in huis gedacht? Met name praktisch in kleine woonruimtes, en daarnaast ontzettend stijlvol en vernieuwend. Ontdek de voordelen van de schuifdeur!

1. Handig in kleine ruimtes

Als we specifiek naar bepaalde ruimtes kijken, is de schuifdeur in huis handig wanneer het gaat om een kleine of smalle kamer. De reden hiervoor is dat de schuifdeur anders werkt dan de gewone deur met scharnieren. De schuifdeur heeft namelijk niet zo’n grote draaicirkel als de variant die we doorgaans in woningen aantreffen.

Dat betekent uiteraard dat je je meubelstukken dichter in de buurt van de deur kwijt kunt. Je hoeft immers niet langer rekening te houden met de ruimte die de deur inneemt tijdens het openen en sluiten. Het gaat misschien maar om een aantal tientallen centimeters in ruimte, maar het verschil is duidelijk merkbaar. Als je daardoor bijvoorbeeld de eettafel en de kast net wat verder van elkaar af kunt plaatsen, oogt het meteen ruimer in je woning. Zeker in kleine kamers is dit dus ideaal!
De schuifdeur is handig in kleine ruimtesBron afbeelding

2. Een brede deur

Naast praktisch, is de schuifdeur ook nog eens enorm stijlvol. Een ideale combinatie, als het aan ons ligt! Waar de gewone deur vaak een wat eenvoudig design heeft, kies je met de schuivende variant voor een veel opvallendere deur. En dat is natuurlijk perfect als je weer eens iets anders wilt in je woning.

Denk alleen al aan de breedte van de schuifdeur: die trekt de aandacht! Zeker als je gaat voor een deur in een lichte kleur hout. Als die deur dan ook nog eens gesierd wordt door bijbehorende balken, is het plaatje compleet. Hiermee haal je de landelijke woonstijl naar je interieur toe, die gezelligheid en warmte uitstraalt.
De schuifdeur in huis: breed en stijlvolBron afbeelding

3. Maak twee woonruimten als één

Deze tip is perfect voor iedereen die bijvoorbeeld de eetkamer en de woonkamer als twee aparte ruimten in huis heeft. De gewone deur kun je hierbij natuurlijk wel openzetten, maar het idee dat er sprake is van twee kamers die op een ruimtelijke manier in elkaar overlopen, ontbreekt. Met de schuifdeur in huis wordt dit anders – met name door de breedte van dit model deur. De ruimte tussen de eetkamer en de woonkamer wordt groter, waardoor je meer het gevoel hebt dat de kamers op elkaar aansluiten. Dit oogt bijvoorbeeld gezellig wanneer er visite over de vloer is: terwijl jij bezig bent in de eetkamer, kunnen jullie elkaar evengoed zien als de gasten in de woonkamer hebben plaatsgenomen. En naast de visite, is dit uiteraard ook voor het gezin bevorderlijk voor de sfeer in huis.

Wil je toch afgezonderd zijn in één van de twee ruimtes? Ook dat kan natuurlijk: met gemak schuif je de deur dicht, en bevind je je in een afzonderlijke wereld. En dat dan ook nog eens in een smaakvolle omgeving.
Maak twee woonruimten als een met de schuifdeur in huisBron afbeelding

Schuifdeur in huis: praktisch én stijlvol

Er zijn allerlei voordelen van de schuifdeur in huis. Zo brengt de deur een open sfeer met zich mee: de grote opening maakt het extra gezellig in je woning wanneer je bijvoorbeeld visite over de vloer hebt. En als je in een kleine ruimte woont, heeft de deur ook een praktische werking. Om natuurlijk niet te vergeten dat het ook nog eens een stijlvolle toevoeging is aan je woning. De hoogste tijd dus om aan de deur verbouwing te beginnen!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply