Wij zijn dol op de zithoek: er zijn zoveel verschillende manieren om deze in te richten. Helemaal naar eigen smaak! Wat er in ieder geval niet kan missen, is de bank. Maar waarom zou je niet eens uitpakken, en gaan voor twee banken in de woonkamer? In deze blog vertellen we je over de vele voordelen!

Meer ruimte voor de bankzitters

Het eerste voordeel heeft met name te maken met de praktische aard: er is simpelweg meer zitruimte met twee banken in huis! Er zijn genoeg gezinnen waarbij het eigenlijk nét allemaal wat te krap is op de bank als iedereen hierop plaatsneemt. En hoewel je van je familieleden misschien best wat kunt hebben, is een beetje eigen ruimte ook wel fijn. Zo maak je immers weer een echt fijne plek van die zithoek – die toch ook grotendeels is bedoeld om tot rust te komen.
Meer zitruimte met twee banken in de woonkamer

Afwisseling in huis

Naast meer ruimte is er ook sprake van meer afwisseling in de zithoek wanneer je twee banken in de woonkamer haalt. Zo was je het eerder misschien gewend om altijd een vast plekje te claimen op de bank – met gedoe als gevolg als hier eens iemand anders plaatsnam. Met de tweede bank is het juist een feestje om zo nu en dan van plek te wisselen. Goed voor de houding, ook nog eens. Zie het eigenlijk als schoenen dragen: daarbij is het ook beter als je zo nu en dan afwisselt tussen je paren.

Daarnaast is er ook meer afwisseling in de look van je woonkamer. Ook niet onbelangrijk! Zo kun je gaan voor banken die flink van elkaar verschillen – om zo een bijzonder contrast in je zithoek te creëren. Kies bijvoorbeeld voor verschillende materialen: de ene bank van leer, de andere van een stof als velvet. Of neem banken die een contrasterende kleur hebben. Ook ideaal wanneer je nu echt niet kunt kiezen welke van de twee banken die je op het oog hebt, je favoriet is!
Haal twee banken in huis: meer afwisseling!

Een levendig interieur

Wat die afwisseling in de twee banken in de woonkamer ook met zich mee brengt? Een levendig interieur! Afwisseling draagt hier immers een grote rol aan bij – dit is eigenlijk de key voor een speelse look. En daar houden we van! Durf er daarbij ook voor te kiezen om de opstelling zo nu en dan te veranderen: zet bank A op de plek van bank B. Of haal eens in de zoveel tijd een nieuwe bank in huis – om het echt verfrissend te houden in je interieur. Geen budget voor? Wissel dan af met accessoires, zoals plaids of kussens op de bank.
Met twee banken in de woonkamer ga je voor een levendig interieur

De look is anders dan anders

Het laatste voordeel: twee banken in huis is uniek! In de meeste interieurs zien we immers dat er extra fauteuils naast de bank worden geplaatst – een look die we allemaal kennen. Maar een tweede bank? Dat komt niet zo vaak voor! Wie voorstander is van een bijzonder interieur, komt dus goed uit met dit idee. Tel daarbij op dat je met een bank vaak ook nog eens meer plekken vrijmaakt dan met een aantal extra stoelen. Tweemaal ideaal, nietwaar?
Een unieke look in de woonkamer met twee banken in huis

Twee banken in de woonkamer: voor een bijzonder interieur

Er zijn een heleboel voordelen aan het in huis halen van twee banken. Allereerst is het dé remedie voor twijfelaars: wie bij twee lievelingsbanken blijft hangen, kan ze nu gewoon allebei in huis halen. Zo creëer je een boel nieuwe zitplekken in de woonkamer – die ook nog eens een unieke look kennen.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply