In de meeste huizen zien we houten deuren terug. Dit is zo normaal geworden, dat we er vaak niet eens over nadenken. Terwijl er juist veel meer mogelijk is! Zo zijn we dol op glas tussen de kamers. Dat geeft je woning een heel andere look. In deze blog delen we de voordelen van de glazen deur in huis.

Je woning oogt ruimtelijker

De belangrijkste onder de voordelen van de glazen deur in huis is dat je woning ruimtelijker gaat ogen. Door het glas kunnen we immers verder kijken – al is dat in een andere ruimte binnen het huis. En dat laat je woning optisch groter lijken!

Waar de houten deur door het oog gezien wordt als een verlengstuk van de muur, geeft de glazen deur meer het gevoel van een raam. En dat is een essentieel verschil! Je zit zo als het ware minder opgesloten in je kamer – wat een gevoel van ruimte creëert.

Meer lichtinval

Wat met het gevoel van een raam meekomt, is dat er meer lichtinval is in huis dankzij de glazen deur. Het licht wordt immers niet gestopt, zoals bij de houten deur het geval is, maar loopt in de kamers over. Als je bijvoorbeeld in de woonkamer zit, en via de deur uitkijkt op de eetkamer, verkrijg je ook het licht uit die kamer in de ruimte waarin jij je bevindt. En dat voelt goed!

Ideaal bijvoorbeeld als je in een donker huis woont: zo maak je het mogelijk om het licht in de kamers uit te wisselen. Alle beetjes helpen! Uiteindelijk bespaar je hier op de langere termijn zelfs kosten mee. Denk er maar eens over na: je hebt minder lampen in huis nodig, of hoeft deze in ieder geval minder regelmatig aan te zetten. Alleen maar voordelen, dus!
De voordelen van de glazen deur in huis: ruimtelijkheid en meer licht!

Een moderne look

Ben je fan van de moderne woonstijl? Ook dan zijn de voordelen van de glazen deur in huis voor jou! Licht en ruimtelijkheid staan immers centraal bij een inrichting als deze. Daarnaast is een open karakter passend bij de moderne stijl, bijvoorbeeld bij het industriële interieur.

In moderne appartementen zien we bijvoorbeeld regelmatig een glazen deur tussen de woonkamer en de slaapkamer. Misschien wat gewaagd, maar tegelijkertijd brengt dit een prachtig resultaat met zich mee. Durf die stap daarom te nemen!

Makkelijker toezicht houden

Als je kinderen hebt, wil je ze natuurlijk te allen tijde goed in de gaten houden. Je weet immers nooit zo goed of alles in orde is als je het niet kunt zien – zelfs als de babyfoon aanstaat. Maar tegelijkertijd wil je ze ook wat privacy gunnen. Het is per slot van rekening een stuk leuker om te spelen als pap en mam er niet bij zijn. Dat zorgt soms voor een dilemma.

De glazen deur is hier een ideale oplossing voor! Zo hebben je kids namelijk het gevoel dat ze zich in een andere ruimte bevinden, maar kun jij toch eenvoudig een oogje in het zeil houden. Het beste van twee werelden gecombineerd, dus! Zo heeft de glazen deur ook nog een praktisch doel.
De glazen deur in huis: perfect passend bij het moderne interieur

Geniet van de voordelen van de glazen deur in huis

Meer ruimtelijkheid, een betere lichtinval en een beter toezicht op je kinderen: de glazen deur in huis kent allerlei functionele doeleinden. Wie zich daar eenmaal bewust van is, kan eigenlijk nauwelijks meer zonder een deur als deze! En daar komt ook nog eens bij dat de deur van glas perfect aansluit bij de moderne woonstijl. Je woning knapt er dus helemaal van op.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply