De hoogslaper kennen we allemaal. En daarmee ook het belangrijkste voordeel: het besparen van de ruimte. Er is echter meer te bedenken: er zijn allerlei voordelen van een hoogslaper! Waarom wij een bed als deze geschikt vinden? Daar kom je in deze blog achter!

1. Bespaar ruimte met de hoogslaper

Uiteraard kan dit voordeel ook in dit artikel niet ontbreken: de ruimtebesparing. Een bed is een absolute must in ieder huis, maar het is nu eenmaal een feit dat het meubelstuk erg veel ruimte in beslag neemt. Zeker wanneer je in een klein huis woont, is het een verstandig idee om een hoogslaper te overwegen. Je creëert er meer leefruimte mee, aangezien je onder het bed van alles kwijt kunt. Een bank, bureau of kledingkast: plotseling is er hier plek voor.

Wie meerdere kinderen heeft, maar niet voldoende slaapkamers, komt ook goed uit met de hoogslaper. Het stapelbed, in dit geval. Zo kunnen ze samen in één ruimte slapen, en blijft er ook nog plek over om andere meubelstukken te plaatsen. En natuurlijk om te kunnen spelen! Het plezier van je kids hoeft op deze manier niet beperkt te worden.
De hoogslaper in de kinderkamer: het stapelbedBron afbeelding

2. Het bed is echt alleen om in te slapen

We kennen de verleiding allemaal: eventjes op ons bed neerploffen om daar relaxt een boekje te lezen of op onze telefoon berichtjes te beantwoorden. Zeker wanneer je bijvoorbeeld in een studentenkamer woont en vanwege ruimtegebrek geen bank hebt, is dit een aantrekkelijk idee. En dat ‘eventjes’, dat duurt natuurlijk altijd langer dan gepland. Al snel lig je uren op bed, eet je er ook en ben je er bezig aan je school- of werkopdrachten.

Dit is een heel onverstandig idee. Door steeds op momenten in je bed te kruipen dat je er niet gaat slapen, raakt je lichaam in de war. Dit kan er vervolgens voor zorgen dat je ’s avonds moeilijker in slaap komt. Iets wat we uiteraard te allen tijde willen voorkomen!

De hoogslaper biedt hier de ideale oplossing voor. De drang om in bed te kruipen is vaak maar eventjes sterk. Zodra je je realiseert dat je daarvoor het trappetje op moet klimmen, en je laptop en kop koffie daar dus ook terecht moeten komen, krabbel je al snel van het idee terug. Om vervolgens gewoon aan het bureau in je werkkamer te gaan zitten. Een veel beter plan, waarmee je ook de benodigde tijdverspilling bespaart!
De voordelen van een hoogslaper: blijf actiefBron afbeelding

3. Voordelen van een hoogslaper: de warmte

Warmte stijgt naar boven toe. Dat betekent dus dat het heerlijk warm is op de hoogslaper! Let wel: we doelen hiermee natuurlijk op de voordelen tijdens de koudere maanden van het jaar. De voordelen van de hoogslaper komen hierbij met name van pas in wat oudere woningen, met een slechte isolatie. Of zelfs een gebrek aan verwarmingen in de slaapkamers! Maar ook wanneer je het energieverspilling vindt om op deze kamers steeds de verwarming aan te hebben, is de hoogslaper een goede oplossing. Zo kruip je toch nog warm onder de wol!

Verder is het uiteraard het geval dat het in de zomer soms te warm kan worden op de hoogslaper. Maar wie er goed om denkt om het raam tijdig open te zetten of een ventilator bij het bed neerzet, zal dit waarschijnlijk prima kunnen hebben. En zeg nu zelf: het is in ons kikkerlandje vaker koud in huis dan dat het warm is!
Ontdek: 3x de voordelen van een hoogslaperBron afbeelding

De verschillende nuttige voordelen van een hoogslaper

Een bed neemt nu eenmaal veel ruimte in beslag, maar door in de hoogte te werken, ervaar je hier veel minder last van. Naast het besparen van de ruimte, zijn er meer voordelen aan de hoogslaper. Voor meer warmte en een grotere leefruimte vormt het bed een perfecte uitkomst. Dit is met name van toepassing voor grote gezinnen, kleine woonruimten of oudere huizen. Geniet van de verschillende voordelen van de hoogslaper, en kies daarmee voor meer woonplezier!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply