Je kunt er vandaag de dag bijna niet omheen: een overdaad aan verpakkingen in de keuken. Dat maakt de boel al snel onoverzichtelijk en slordig – een aanzicht dat je het liefst voorkomt in je keuken. In deze blog ontdek je de ideale oplossing: opbergen in voorraadpotten!

Rijst, pasta, muesli, noten en kruiden: om maar wat voorbeelden te noemen. Allemaal komen ze met verschillende verpakkingen uit de supermarkt vandaan. En dat maakt er een rommeltje van in je keuken. Het gevolg? Het liefst stop je deze producten zo ver mogelijk weg in een kastje. Om de verpakkingen zo maar niet in het oog te hebben. Erg praktisch is dat natuurlijk niet. Gelukkig hebben we daar een oplossing voor: werk met voorraadpotten!

Er zijn verschillende opbergpotten te vinden, wat maakt dat je voor een stijl kunt gaan die helemaal bij jouw smaak past. En bij je keukeninterieur natuurlijk! Hieronder volgen een aantal tips.

1. Weckpotten

De weckpot is misschien wel een van de bekendste opbergers in de keuken. Deze glazen variant is dan ook een echte topper, gezien de stevige en luchtdichte afsluiting. Het maakt dat je je etenswaren daarin voor een langere tijdsperiode kunt bewaren. Ideaal voor langhoudbare producten die je niet dagelijks gebruikt!

Naast handig, is de weckpot heel stijlvol. De neutrale look maakt dat de pot in vrijwel ieder interieur tot zijn recht komt. Toch kun je ‘m geheel op eigen wijze stylen, aangezien de pot er in zoveel modellen bestaat. Hoog en slank, laag en breed, rond of rechthoekig…
Weckpotten in de keukenBron afbeelding

2. Houten voorraadpotten

Wie kiest voor hout, gaat voor nog meer rust in de keuken. Hierbij zie je namelijk ook de producten in de potten niet langer. Het maakt dat alle opbergers precies dezelfde look hebben. Daarnaast heeft hout uiteraard een mooie natuurlijke kleur, wat ook een kalme uitstraling brengt.

Je kunt echter ook gaan voor houten details. Denk bijvoorbeeld aan glazen potten met een houten deksel! Zo kun je nog altijd snel zien wat er in de pot zit, maar kies je ook voor de elegantie die hout met zich meebrengt.
Pot met houten deksel als voorraadpotBron afbeelding

3. Porseleinen potten

Naast hout, zorgt ook porselein in sterke mate voor een rustgevende uitstraling. Zeker wanneer je kiest voor basic kleuren als wit of grijs. Daarnaast kun je gaan voor een kleurcombinatie met een ander meubelstuk in je keuken. Zijn je keukenkasten bijvoorbeeld beige, rood of groen van kleur? Door ook voor voorraadpotten in deze tint te kiezen, wordt het geheel complementair aan elkaar.

Wie het helemaal bont wil maken, kiest voor porseleinen potten met een print. Strepen, stippen, dieren, fruit of bloemen bijvoorbeeld. Om de pot extra uniek te maken, kun je zelf aan de slag gaan. Tijd om de DIYen met verf of stiften! Zo maak je een ware eyecatcher van de opbergers in je keuken.
Porseleinen voorraadpotten in de keukenBron afbeelding

4. Accessoires

Om je opbergers helemaal af te maken, kun je er een persoonlijke touch aan geven. Zo zorg je ervoor dat ze nog beter bij je woning passen! Ook is het praktisch, bijvoorbeeld wanneer je ervoor kiest om de inhoud van de voorraadpotten op te schrijven. Dit ziet er heel elegant uit met een kaartje waar je een touwtje doorheen steekt, welke je om de pot knoopt.

Een ander idee: krijtverf! Daar geef je je pot een likje van, en zo kun je er iedere keer weer iets nieuws op schrijven. Niet alleen een productomschrijving, maar ook een gezellig berichtje naar je familieleden, bijvoorbeeld. Daarmee wordt de opberger meteen gezellig en interactief!

Voorraadpotten voor meer rust

Eén ding is duidelijk: met voorraadpotten als deze breng je meer rust naar de keuken toe. Schreeuwende verpakkingen zijn in jouw interieur voortaan verleden tijd. In plaats daarvan kies je voor overzicht en stijl!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply