Zijn jouw oude tuinmeubelen nodig aan vervanging toe? Leuk! Dan is het tijd om nieuwe exemplaren uit te kiezen. Als je al wat hebt rondgekeken, zal je vast ook al zijn opgevallen dat het aanbod vandaag de dag enorm is. Daardoor kan het lastig zijn om een goede keus te maken. In deze blog gaan we daarom in op een aantal zaken waar je aan moet denken als je nieuwe tuinmeubelen gaat uitkiezen. Zo wordt het uitkiezen van een nieuwe tuinset een fluitje van een cent!

Welk materiaal is het meest geschikt?

Een belangrijke overweging die je moet maken voorafgaand aan de aanschaf van je tuinmeubelen, is de materiaalsoort waarvan ze zijn gemaakt. Populaire materialen zijn bijvoorbeeld hout, wicker, rotan, riet, aluminium en kunststof. Ieder materiaal heeft ander onderhoud nodig: dit is iets waar je van tevoren vast wat onderzoek naar moet doen. Zo moeten houten tuinmeubelen af en toe in de olie gezet worden, terwijl kunststof tuinsets dat niet nodig hebben. Daarnaast heeft niet ieder materiaal dezelfde uitstraling en is ook dit belangrijk om je te beseffen. Hout straalt vaak een rustiek en landelijk gevoel uit terwijl kunststof juist beter past binnen een moderne tuininrichting.

Hoeveel ruimte mogen je nieuwe tuinmeubels in beslag nemen?

Rekening houden met de ruimte die je in je tuin hebt? Logisch! Het klinkt als een inkoppertje, maar we willen het hier toch even benadrukken. De afmetingen van een tuinset staan vaak naast de producten, wat het gemakkelijk maakt om direct te beoordelen of de set in je tuin past. Toch kan dit misleidend zijn. Wanneer je een tafel met losse stoelen koopt, moet je bedenken dat – wanneer je aan de tafel plaatsneemt – er altijd ruimte overblijft tussen de tafel en de stoelen. Houd hier rekening mee! Je wilt natuurlijk niet dat, wanneer jullie gezellig aan de tuintafel zitten, over elkaar heen moeten klimmen om er nog langs te kunnen.

Soms is iets niet wat het lijkt… Ga proefzitten!

Op de foto zag die loungeset er heel comfortabel uit dus je hebt hem maar gelijk besteld. Een maand later staat de loungeset er ongebruikt bij, omdat de banken die zo zacht leken bij nader inzien toch wel erg hard zijn. Tja… Dit wil je natuurlijk voorkomen! Ga daarom altijd eerst even testen hoe de tuinmeubelen die je op het oog hebt in het echt zijn. Vaak hebben winkels een mooie showroom waar je een groot deel van hun aanbod zelf kunt bekijken. Zo zie je gelijk of die ene houtsoort in het echt ook zo mooi is als op de foto’s en kun je zelf beoordelen hoe comfortabel de meubelen zijn.

Share.

About Author

Leave A Reply