Goede verlichting mag absoluut niet ontbreken in een kantoorruimte. Het is essentieel voor het comfort en de sfeer. Bovendien zorgt de juiste verlichting ervoor dat je je beter kunt concentreren en dat er minder klachten zoals hoofdpijn ontstaan. Kortom, het is zeker de moeite waard om je eens te verdiepen in goede verlichting voor het kantoor. Onze tip: stap over naar LED verlichting! Dit heeft namelijk nog veel meer voordelen.

Van normale TL lampen naar LED TL lampen

Als je wel eens hebt gewerkt in een kantoor met TL verlichting, dan weet je vast wel hoe vervelend dit kan zijn. De meeste standaard TL lampen staan erom bekend dat het licht knippert en flikkert. Dat is erg storend tijdens het werken! Gelukkig kun je dit probleem eenvoudig oplossen door over te stappen naar TL LED lampen. Deze LED TL buizen of lampen zijn niet alleen beter voor het comfort, maar gaan gemiddeld ook 5 keer langer mee.

LED verlichting als duurzame investering

We hebben het hierboven al even benoemd, maar het is zeker het benadrukken waard. Een LED lamp gaat veel langer mee dan een TL lamp of gloeilamp. Het heeft een levensduur van zo’n 35.000 tot maar liefst 50.000 branduren. Dit maakt het dus een hele duurzame aankoop en een goede investering. Niet alleen voor grote kantoorpanden, maar ook voor jouw kleine thuiskantoor of een flexplek die je deelt met andere ondernemers.

Besparen op energie en kosten met LED verlichting

Het grootste voordeel van LED verlichting is dat je veel energie bespaart en daarmee natuurlijk ook minder kosten hebt. Bij LED armaturen wordt alle energie gebruikt voor de verlichting, terwijl bij een conventionele TL lamp er tot wel 90% van de energie verloren kan gaan. Als je overstapt op LED verlichting kun je dus een geweldig resultaat behalen. Denk hierbij aan een besparing van zo’n 70% op de energierekening. Dat is natuurlijk heel fijn meegenomen!

LED verlichting in verschillende kleurtemperaturen

Veel mensen denken nog dat een LED lamp alleen verkrijgbaar is met een felle, koele lichtkleur. Toch zijn er tegenwoordig veel meer mogelijkheden! Je kunt kiezen voor een neutrale ‘daglicht’ variant, warmwit licht dat vergelijkbaar is met het licht van een halogeenlamp of zelfs warme sfeerverlichting met een gele gloed. Je kunt er dus werkelijk alle kanten mee op. LED lampen zijn hierdoor geschikt voor elke ruimte in het kantoor. Niet alleen boven het bureau, maar ook in een vergaderruimte of in een gezellige lunchruimte.

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.com). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply