Deze zomer gaat de boeken in als één van de heetste zomers. We praten over droogte en heide/bosbranden. Waar klimaatverandering een ver-van-ons-bed-show was, lijkt het nu in onze achtertuin plaats te vinden. Dit zorgt er ook voor dat steeds meer mensen iets willen doen. En het liefst nu. Ons hele leven omgooien en 100% zelfvoorzienend in een hutje op de hei te gaan wonen is niet voor iedereen weggelegd. Maar een duurzame woning is dat wel! Met een dak vol zonnepanelen draag jij namelijk al direct bij aan een betere wereld. En je hoeft er niet eens je leven voor aan te veranderen! Waarom zonnepanelen nog meer gezien worden als dé eerste stap naar een betere wereld? Zonnepanelen-expert Sungevity legt het voor ons uit.

Zonnepanelen zijn interessant voor duurzaamheid én de portemonnee

Eén van de redenen waarom zonnepanelen zo’n goede eerste stap zijn, is omdat ze niet alleen goed voor het milieu zijn. Je bespaart met zonnepanelen namelijk ook fors op je energierekening! En dat voel jij direct in je portemonnee. Om je dak te voorzien van een energiefabriekje moet je uiteraard een investering doen. Een gemiddeld systeem heb je al vanaf 4000 euro. Vaak heb je deze al in 6-8 jaar terugverdiend. Terwijl zonnepanelen normaliter 25 jaar lang schone energie voor je opwekken. Reken maar uit hoeveel jaar gratis energie dat is! Zonnepanelen zijn dus ook een prima business case.

Zonnepanelen zijn de eerste stap naar 100% duurzaam wonen

De Nederlandse overheid heeft het doel gesteld dat alle woningen in 2050 van het gas af moeten. Werk aan de winkel dus. Maar wat zijn de stappen die je moet nemen voor een 100% duurzame woning? Stap 1. Plaats zonnepanelen. Een duurzame woning draait natuurlijk op schone energie. Met zonnepanelen weet je 100% zeker dat jouw energie schoon is. De volgende stap zou het (verder) isoleren van je woning zijn. Isolatie zorgt dat warmte niet kan ontsnappen. En natuurlijk dat je huis in de zomer koel blijft. Is je woning goed geïsoleerd? Ga dan helemaal van het gas af met een warmtepomp. Uiteraard zijn er nog een paar energievreters die je kunt aanpakken. Denk bijvoorbeeld aan LED lampen.

De jeugd van nu zal opgroeien met besef van duurzaam wonen

Voor onze generatie is het nog puzzelen hoe we onze woning moeten verduurzamen en zijn zaken als zonnepanelen en een warmtepomp nog nieuw. Onze kinderen weten straks niet anders. Zij groeien op met het idee dat duurzaam wonen de normaalste zaak van de wereld is. Voor het vergelijk, pas in de jaren 60 gingen Nederlandse woningen op het gas. Jij kan je toch niet voorstellen dat je ‘s ochtends eerst de kolen moest aansteken om je woning te verwarmen? Voor jouw (groot)ouders was dat heel gewoon. De technologie ontwikkelt zich steeds verder. Onze volgende generatie gaat vast nog veel meer slimme mogelijkheden bedenken om onze woningen nog verder te verduurzamen.

Wil jij ook bijdragen en wonen in een duurzame woning? Ontdek wat de mogelijkheden zijn voor jouw dak! Vraag gratis en vrijblijvend advies aan bij Sungevity zonnepanelen.

Share.

About Author

Leave A Reply