Gordijnen zijn er in vele soorten en maten. En dat is maar goed ook, want met de juiste raamdecoratie kun je een woning of ruimte geheel naar wens personaliseren. Zo kun je kiezen uit vouwgordijnen met een transparant materiaal, lichtdoorlatend of juist geheel verduisterend. Iedere type heeft geheel eigen, unieke kenmerken. Ook mag je het voordeel van een elektrisch bedienbaar vouwgordijn niet vergeten. Dat is niet alleen praktisch in gebruik, het levert daarnaast ook nog andere voordelen op die je verderop in dit artikel kunt vinden. Wil je een warme sfeer in huis met optimaal comfort? Dan is een bedienbaar vouwgordijn wellicht de ideale oplossing voor jouw huis!

Klassiek design met modern comfort

Vouwgordijnen hebben die klassieke uitstraling die soms wat ontbreekt bij standaard rolgordijnen. De plooien in het materiaal zorgen voor een luxueuze uitstraling, wat een mooie huiselijke sfeer geeft. Een ruimte ziet er “zachter” uit. Daarnaast is een vouwgordijn ook weer heel modern, zowel in open als in gesloten toestand. Een bedienbaar vouwgordijn maakt dit soort gordijnen ook nog eens zeer eenvoudig te openen en te sluiten. Naast de kleurkeuze heb je de keuze in transparant, lichtdoorlatend of verduisterend materiaal.

  • Transparant: Deze vouwgordijnen kun je vergelijken met glas gordijnen of vitrage. Ze breken het licht, bieden iets meer privacy en ze kleden de ruimte mooi aan. Je kunt voor een bedienbaar vouwgordijn kiezen, maar een transparant gordijn zul je doorgaans niet zo vaak openen.
  • Lichtdoorlatend: Dit type vouwgordijnen houden meer licht tegen, je zult ze dus niet continu naar beneden laten hangen. Ze houden een deel van het felle zonlicht tegen, maar de ruimte wordt niet té donker. Omdat je regelmatig deze raamdecoratie zult openen en sluiten is een bedienbaar vouwgordijn wel aan te bevelen.
  • Verduisterend: Dit is de keuze voor situaties waarin je behoefte hebt aan maximale privacy, of wanneer je complete controle wilt behouden over het licht in de kamer. Verduisterende raamdecoratie houdt ook UV-straling tegen waarmee het meubilair en de rest van het interieur minder snel zal verkleuren. Omdat openen en sluiten bij dit soort gordijnen vaker nodig zal zijn, kiezen veel mensen voor een bedienbaar vouwgordijn.

Maak het makkelijk met een bedienbaar vouwgordijn

Met alle mogelijkheden van domotica die er tegenwoordig zijn zoals slimme lampen, luidsprekers en zelf de thermostaat, is het niet verbazingwekkend dat je ook elektrische gordijnen aan een smart home kunt toevoegen. Zo kun je de gekozen raamdecoratie automatisch laten sluiten wanneer het donker wordt, en de verlichting zal tegelijkertijd gaan branden. Je moet dan wel voor een bedienbaar vouwgordijn kiezen dat draadloos werkt op basis van standaard domotica bediening. De Somfy motoren voor bedienbare vouwgordijnen bijvoorbeeld.

Voordelen van een bedienbaar vouwgordijn

Je bent vast al overtuigd van de voordelen die vouwgordijnen te bieden hebben zoals de keuze in materialen, de vele kleuren en de manier waarop een vouwgordijn de ruimte mooi aankleed. Maar wellicht ben je niet op de hoogte van de voordelen die een elektrisch bedienbaar vouwgordijn biedt:

  1. De gordijnen worden altijd op de juiste wijze bediend: Sommige mensen kunnen gewoon niet goed overweg met rolgordijnen en vouwgordijnen. Dat is begrijpelijk, die touwtjes zijn niet altijd even handig. Met een bedienbaar vouwgordijn zal deze nooit meer scheeftrekken, wat frustratie zal voorkomen.
  2. Je hoeft geen kracht te zetten om de gordijnen op te halen: Hoe zwaarder het materiaal, hoe meer kracht je moet zetten om de gordijnen op te halen. Wanneer je vanwege een beperking of ouderdom moeite hebt met standaard gordijnen is een bedienbaar vouwgordijn ideaal.
  3. De levensduur van een bedienbaar vouwgordijn is langer dan bij een standaard vouwgordijnen: Omdat je nooit te snel de gordijnen omhoog kunt trekken of laten dalen, zal er ook minder slijtage aan de vouwgordijnen ontstaan. Zeker met behulpzame kinderen in huis kan de levensduur behoorlijk worden verlengd met een bedienbaar vouwgordijn.
  4. Een bedienbaar vouwgordijn is ideaal op lastig te bereiken plekken: Vensters zijn lang niet altijd op de meest ideale plaatsen geplaatst. Met een elektrisch systeem hoef je niet meer in de buurt van het venster te komen. Zelfs de knop kan tegenwoordig draadloos functioneren, zo hoeft er geen kabel getrokken te worden.
  5. Je kunt de gordijnen ook vanuit andere locaties bedienen: Wanneer je van plan bent een bedienbaar vouwgordijn toe te voegen aan een smart home systeem, kun je bijvoorbeeld vanuit de huiskamer de elektrische vouwgordijnen op de slaapkamer bedienen. Je kunt zelfs vanaf een geheel andere locatie via een smartphone je eigen gordijnen laten openen of sluiten.
Bron: https://www.poweredblinds.nl/
Share.

About Author

Leave A Reply