garageRicht je garage opnieuw in

Je kent het vast wel. Je hebt een prachtig huis met een mooie tuin. Elk vertrek in je woning is mooi ingericht. Behalve de garage! Het is eigenlijk een soort plek geworden waar jij je rommel dumpt. De auto staat namelijk altijd op de oprit. Het enige dat eigenlijk steevast een goed plekje in de garage heeft zijn de fietsen van jou en je kinderen. Maar hoe richt je nu efficiënt een garage in?

Haal je garage leeg en groepeer

Om een nieuw begin te kunnen maken is het belangrijk dat de garage wordt leeg gehaald. Daarmee dwing je jezelf om over elk voorwerp een beslissing te nemen. Zo gooi je sneller dingen weg die je eigenlijk niet meer nodig hebt. Tijdens het opruimen is het belangrijk om spullen te verdelen in kleinere groepjes. Voorwerpen die bij elkaar horen zet je natuurlijk bij elkaar.

Plaats voorwerpen bij elkaar die bij elkaar horen

Door voorwerpen bij elkaar te plaatsen die ook maar enigszins iets met elkaar te maken hebben, wordt het gemakkelijker om iets terug te vinden in het vervolg. Daarnaast zorgt het ook voor veel meer overzicht. Niet alleen fietsen horen bij elkaar, maar ook alle accessoires die iets met fietsen te maken hebben. Denk dan bijvoorbeeld aan een fietspomp en fietshelmen.

Berg je spullen op

Zorg voor een mooie inbouwkast voor in de garage. Daar kun je diverse attributen en voorwerpen in opbergen. Daarmee haal je ze uit het zicht weg en dat geeft een opgeruimd en geordend gevoel. Zorg er daarnaast ook voor dat je elke week een keer een bezem door de garage heen haalt. De garage wordt over het algemeen toch erg snel stoffig. Zorg dat de inloop zoveel mogelijk vrij is en voorzie de muren van planken om wat grotere spullen op kwijt te kunnen!

Share.

About Author

Leave A Reply