Over de voordelen van een dakkapel hoeft niet gediscussieerd te worden; een dakkapel levert je meer licht, ruimte en daarnaast ook nog een vermeerdering van de waarde van je woning. Reden genoeg om deze investering te maken. Maar wat zijn de kosten van een dakkapel nu eigenlijk?

De basiskosten

Voordat je deze investering maakt is het natuurlijk wel fijn om te weten welke kosten hieraan verbonden zijn. De dakkapel kosten hangen ten eerste af van het materiaal waarvan deze gemaakt is. Zo kost een:

  • Dakkapel van hout tussen de 3.000 en 4.500 euro
  • Dakkapel van kunststof tussen de 3.500 en 5.000 euro
  • Dakkapel van polyester tussen de 4.500 en 5.500 euro

Het verschil in prijs zit vooral in het feit of je voor een prefab dakkapel kiest, of liever voor maatwerk gaat. Maatwerk kost je natuurlijk net wat meer dan een pre-gefabriceerde dakkapel.

Keuzes maken

Hoewel de bovenstaande kosten je een idee geven van de prijs van een dakkapel, zijn er ook nog een tal van verschillende keuzes die je kunt maken die een invloed hebben op de totaalprijs.

  1. Het type dakkapel

Om te beginnen heeft het type dat je kiest een invloed op de prijs. Zo kan een prefab type interessant zijn omdat ze een stuk goedkoper zijn en daardoor voordeliger uitvallen. Wel betekent dit ook dat ze bijna niet gepersonaliseerd kunnen worden. Mocht je dus specifieke eisen hebben, dan is het verstandiger om voor een maatwerk oplossing te kiezen. De prijzen hiervoor zijn natuurlijk weer een stuk hoger.

  1. Het materiaal

Je zult zien dat de houten dakkapel over het algemeen het meest populair is. De houten dakkapellen zijn namelijk een stukje goedkoper dan de kunststof of polyester varianten; en daarnaast geeft het ook die fijne, natuurlijke uitstraling aan de buitenkant van je woning. Maar ook de kunststof variant wordt steeds populairder. Deze is namelijk hartstikke betaalbaar en heeft bijna geen onderhoud nodig. De duurste mogelijkheid is de polyester dakkapel; en deze kan enkel als prefab constructie geleverd worden.

Dakkapel laten plaatsen

  1. Het dak

De derde keuze kan een flinke invloed op het kostenplaatje hebben. Zo is een plat dak financieel het meest gunstig voor een dakkapel. Maar heb je een schuin dak, dan is een dakkapel ook mogelijk; hoewel het prijskaartje dat aan deze optie hangt net wat hoger is. Gelukkig kunnen de keuzes die je maakt de prijs positief beïnvloeden. Heb je bijvoorbeeld een schuin dak, maar kies je voor een prefab houten dakkapel, dan kun je de kosten nog redelijk drukken.

  1. De extra’s

En dan komen de kosten van de extra’s nog om de hoek kijken. Denk bijvoorbeeld aan horren of rolluiken. Ook deze kosten moeten in de berekening meegenomen worden!

Share.

About Author

Leave A Reply