Vind je de wand in je woonkamer of slaapkamer maar saai? Dan is het de hoogste tijd om deze wat op te fleuren! Eén van onze favoriete manieren om dat te doen, is met een wereldkaart. Persoonlijk, opvallend én gevarieerd: de wereldkaart aan de muur kent een heleboel voordelen. In deze blog worden ze verder toegelicht – zodat jij nooit meer zonder wilt!

1. De wereldkaart aan de muur steelt de show

Het is waar de wereldkaart die je aan de wand ziet in de meeste gevallen bekend om staat: het grote formaat. Het is dan ook een geheel stijlvolle keuze om te gaan voor een variant die vrijwel de gehele muur vult. We durven zelfs te stellen: hoe groter, hoe beter! Zo steelt de wereldkaart aan de muur namelijk écht de show.

Tel daar uiteraard ook de kleuren bij op, waar de kaart vaak uit bestaat. Ook dat maakt dat de wereldkaart aan de muur niet ongezien blijft. Het blauw van het water en de felle tinten van de verschillende landen: het zorgt voor een vrolijk geheel. Dit wordt dan ook hét item van jouw woonkamer, slaapkamer of werkkamer!
Wereldkaart aan de muur: opvallend in het interieur!Bron afbeelding

2. Een persoonlijke eyecatcher

Naast opvallend, is de wereldkaart aan de muur een heel persoonlijk item. Zeker wanneer je kiest voor een variant waar je zelf nog wat veranderingen aan toe kunt voegen. Denk aan punaises om de plekken waar je naartoe bent geweest aan te stippen. Of ga te werk met een stift of pen, om alle landen langs te gaan waar jij een bezoek aan hebt gebracht.

Zo vormt de kaart een ware bijdrage aan de herinneringen die jij gemaakt hebt tijdens je uitstapjes. Iedere keer wanneer je er een blik op werpt, kun je de momenten weer opnieuw beleven. En dat zorgt uiteraard voor een heleboel good vibes!
Maak de wereldkaart persoonlijk met punaisesBron afbeelding

3. De variant die helemaal bij jou past

Tijd om je favoriet te kiezen. De wereldkaart is er te vinden in een heleboel soorten en maten. Zo kun je gaan voor de klassieke kaart, lijkend op een variant die rechtstreeks uit de atlas komt. Of je ‘m nu ophangt met tape of in een lijst plaatst: dit geeft allebei een unieke uitstraling.

Maar er is meer dan deze classy look. Wat dacht je bijvoorbeeld van behang met de wereldkaart erop? Daarmee kun je letterlijk de hele muur vullen! Of krijtverf: dat zorgt meteen voor interactie en speelsheid. Ook prachtig is de wereldkaart aan de muur die uit wat dikkere puzzelstukken bestaat – die er helemaal uitspringen. Genoeg keuze dus! Zo kun je de kaart perfect bij je interieur laten passen.
Uniek en origineel: de wereldkaart gemaakt van puzzelstukkenBron afbeelding

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply