Het mooie weer komt steeds dichter bij en de weekenden vullen zich steeds vaker met warme temperaturen en zonnestralen. Goed nieuws natuurlijk, want dit betekend dat we eindelijk weer eens in de tuin aan de slag mogen. De oude planten mogen verwijderd worden, de aarde omgewoeld en de nieuwe zaadjes geplant. Met deze praktische tips kan jij dit jaar gemakkelijk en efficiënt in de tuin aan het werk.

1. De juiste werkkleding

Werken in de tuin is niet iets wat je in een linnen broek of op naaldhakken doet. Je zorgt dat je de juiste werkkleding hebt. Denk hierbij aan praktische tuinbroeken van Engelbert Strauss maar ook aan handschoenen, werkschoenen en andere kledingstukken. Ook een petje of hoed is aan te raden, zeker wanneer je de hele dat in de volle zon aan het werken gaat.

2. Een goede voorbereiding

Zint eer ge begint en een goede voorbereiding is het halve werk; ze zeggen het niet voor niets. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je tijdens het werken in de tuin niet ieder uur omhoog hoeft te springen voor een ritje naar de bouwmarkt. Maak dus een grove planning van de werkzaamheden die op het lijstje staan en zorgt dat je vooraf genoeg materialen en werkkledij in huis

3. Doe inspiratie op

Misschien besluit je halverwege de werkzaamheden wel dat je toch liever een andere tuin inrichting wilt. Doe gewoon vooraf wat inspiratie op – zo kun je leuke ideeën direct uitwerken.

4. Check je materialen

Loop voordat je aan de werkzaamheden begint alle materialen even na. Heb je alles nog in de schuur liggen en functioneert alles nog naar behoren? Als die heggenschaar de laatste maanden buiten heeft gelegen zal die inmiddels wel verroest zijn. Dat maakt het knippen wel erg lastig.

5. Sta stil bij de kalender

Houd de kalender in de gaten. Mocht je tomaatjes willen planten dan is het verstandig om even te kijken in welke maand dat nu ook al weer moest. Hetzelfde geld natuurlijk voor andere soorten groenten en fruit, maar ook voor bloemen en planten. Plant nieuwe natuur op het juiste moment om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten.

6. Verdeel de rollen

Ga je met meerdere mensen in de tuin aan de slag? Maak dan vooraf een duidelijke rollenverdeling. Twee man aan het werk aan de vijver, eentje in de voortuin en eentje in de moestuin – zo loop je elkaar niet in de weg.

Share.

About Author

Leave A Reply