Het is een materiaalsoort die we eigenlijk maar weinig terug zien in onze huizen: wol! En dat terwijl het juist beeldschoon kan staan. Wol in het interieur zorgt namelijk voor karakter. En ook nog eens voor meer warmte en een ultiem knus gevoel! Met andere woorden: wol zou eigenlijk als onmisbaar in het interieur beschouwd moeten worden. Hoe je het in huis kunt verwerken? In deze blog komen verschillende ideeën voorbij – lees snel verder.

De plaid van wol

We beginnen de blog met een eenvoudige manier om wol in huis te verwerken. Grote kans dat we over dit idee allemaal wel eens hebben gehoord. Maar hebben we er ook werk van gemaakt? Een belangrijke vraag uiteraard! Het is een van onze meest favoriete manieren om het materiaal in huis te verwerken: met een plaid. En dan het liefst zo’n hele warme, gebreid met een grove steek.

Wat nu een goede plek is voor zo’n plaid? Allereerst kun je ‘m natuurlijk kwijt op de bank in de woonkamer: altijd goed. Heerlijk om onder te kruipen als je televisie aan het kijken bent, of een boek zit te lezen. Maar ook op het bed ziet het er wonderschoon uit. En er is eigenlijk niets warmers om onder te slapen dan een dikke laag wol – perfect voor de koudere maanden van het jaar, dus!
Wol in het interieur: de plaid

Wol om in te hangen

Je kunt er natuurlijk ook voor gaan om een meubelstuk van wol in huis te halen. Say what? Ja, je leest het goed! Hoewel dit natuurlijk niet met alle items in huis nodig is – een tafel van wol is misschien niet heel praktisch – is het zeker mogelijk om dit idee te verwezenlijken in huis. Wat dacht je bijvoorbeeld van de hangmat of -stoel van wol?

Geloof ons maar: dat wordt binnen een handomdraai dé nieuwe eyecatcher in het interieur. Genieten geblazen! Wol doet niets dan goed voor de sfeer in huis, wat dan ook betekent dat je best wat meer wol in het interieur mag verwerken!
Hangen in wol: de hangmat aan de muur

Zitten op wol

Een ander meubelstuk van wol is de poef! Hoewel dit item natuurlijk van allerlei materialen gemaakt kan worden, is de poef van wol toch wel onze favoriet. Dit maakt namelijk dat je interieur meteen een stuk warmer oogt. Voor een extra stukje gezelligheid in de woonkamer – of waar je die poef dan ook een plekje wilt geven. En ook niet onbelangrijk: het is heerlijk zacht onder de voeten of billen!

Wat hierbij meteen een mooi idee is, is om meerdere poefs van wol in huis te halen. Liefst allemaal in een vrolijk kleurtje, zoals hieronder te zien is. Zo maak je er echt een feestje van! De poefs passen heel goed bij elkaar, maar tegelijkertijd creëer je ook een speelse look. Het beste van twee werelden gecombineerd!
Ga voor de poef: wol in het interieur

Details van wol

Naast met de grotere items als een hangstoel of een poef, kun je het materiaal natuurlijk ook op subtielere wijze in je interieur verwerken – mocht dat idee je meer aanstaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van kussens van wol? Weer eens wat anders dan het katoen, wat we meestal voorbij zien komen!

Hoewel je natuurlijk heus niet meteen alle katoenen kussens hoeft te vervangen, geeft het een mooi effect om er een aantal van wol in huis te halen. Een mix op de bank of op het bed staat hierbij beeldschoon! En wedden dat die wollen varianten al snel je favoriet worden, zacht en karakteristiek als ze zijn? Lang leve wol in het interieur!
Wol in het interieur verwerken: zo doe je dat!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply