September is begonnen! Hoe graag we het misschien ook anders zouden zien, moeten we eraan geloven: de herfst komt eraan. Om daar klaar voor te zijn, kun je er niet vroeg genoeg mee beginnen om je woning herfst klaar te maken. Hoe? In deze blog 3x tips!

1. Gedroogde bloemen maken je woning herfst klaar

Het moet je inmiddels wel opgevallen zijn: de plant trend is een enorme dit jaar. Van de cactus tot de hangplant – je kunt er niet genoeg van in huis hebben. In de herfst doe je er goed aan om gedroogde bloemen toe te voegen aan je verzameling van groene bladeren. Dit gaat prima samen in eenzelfde vaas! Zo ga je voor een verrassende combinatie.

Maar je kunt er ook voor kiezen om de gedroogde planten een eigen plekje te geven. Zie ze als een vervanger voor de verse bloemenbos die je ’s zomers op bijvoorbeeld de eettafel zet. Je kunt er dus heus een waar statement van maken: zet ze neer op een opvallende plek, en kies voor grote bloemen. Welke soorten hier geschikt voor zijn? Een aantal tips: gedroogde lavendel, kogeldistels en strobloemen. Je kunt ervoor kiezen om ze al gedroogd in de winkel te halen. Of droog ze zelf, door een bosje bloemen een tijdje op de kop op te hangen. Zodra ze wat verkleurd en stijf zijn, zet je ze in de vaas.
Gedroogde bloemen maken je woning herfst klaarBron afbeelding

2. Sobere kleuren

Ze mogen niet ontbreken aan een trendy interieur dit najaar: sobere kleuren! Denk hierbij aan tinten als donkergroen, diepblauw en grijs. Eenvoudige kleuren, die tegelijkertijd warmte naar je interieur brengen. De knusheid staat namelijk centraal als je je woning herfst klaar maakt.

Dit najaar mogen we wat betreft deze trend alles uit de kast halen. Dat betekent bijvoorbeeld dat het tijd is om je muur een nieuwe lik verf te geven! Een ander idee: ga voor een nieuwe vloerbedekking, in een cosy kleur. Dat lijkt misschien een grote stap, maar het resultaat mag er echt zijn. Op deze manier geef je je woonkamer of slaapkamer namelijk een heuse make-over. Zo voelt je interieur weer als nieuw – én is je huis meteen ready voor de koudere maanden. Twee vliegen in één klap, dus.
Sobere kleuren: een najaar trendBron afbeelding

3. Okergele details

Wil je het liefst een vrolijk tintje toevoegen aan de sobere kleuren? Dat kan perfect met okergeel: een absolute trendkleur deze herfst. Waar we bij de basic kleuren van hierboven fan zijn van een grootse aanpak, houden we het bij het geel liever wat meer ingetogen. Kies voor okergele details, om nét wat extra diepte aan je interieur te geven. Bloempotten, kaarshouders en lampenkappen – om wat voorbeelden te noemen.

Je kunt het echter ook net wat groter aanpakken. Okergeel is dan ook een prachtige kleur! Ga in dit geval bijvoorbeeld voor een bank of een bijzettafel in deze opvallende tint. Gaat het om de slaapkamer? Dan kun je kiezen voor dekbeddengoed of een nachtkastje in het okergeel. Van een meubelstuk in deze tint maak je dan ook meteen dé eyecatcher in de kamer. De kleur valt namelijk als geen ander op! En gaat tegelijkertijd perfect samen met een sobere kleur op je muur of vloer.
Okergele details mogen niet ontbreken dit najaarBron afbeelding

Kom de koudere maanden door met een knus interieur

Door deze drie tips om je woning herfst klaar te maken alleen voor ons te zien, krijgen wij al helemaal zin in dit gezellige seizoen. Wie het interieur tijdens de koudere maanden van het jaar knus en warm inricht, komt deze periode helemaal goed door. Tijd om jezelf binnenshuis op te sluiten, warme koppen thee te maken, en te genieten van een gemoedelijk en stijlvol interieur!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply