Kom je ruimte tekort in je huidige woning, maar wil je absoluut niet verhuizen? Dan is het zeker de moeite waard om een uitbouw te overwegen. Wat dit precies inhoudt, wat de voordelen zijn en waar je aan moet denken vertellen we allemaal in dit artikel.

Een uitbouw, aanbouw of een bijgebouw?

Om te beginnen willen we de verschillen tussen een uitbouw, een aanbouw en een bijgebouw uitleggen. Dit kan namelijk voor wat verwarring zorgen. Hieronder lees je alle kenmerken van de drie bouwwerken:

  • Uitbouw: Dit is een vergroting/uitbreiding van een bestaande ruimte. Bij een uitbouw wordt de buitenmuur dus verplaatst. Je kunt hiermee een keuken of woonkamer een stuk groter maken.
  • Aanbouw: Dit is een bouwwerk die tegen een bestaande woning wordt geplaatst. De buitenmuur blijft op dezelfde plek, maar er wordt wel een verbinding gemaakt tussen de twee ruimtes. Een aanbouw is erg handig voor een schuur, een bijkeuken of kantoorruimte.
  • Bijgebouw: Dit is een los bouwwerk dat niet is verbonden met de woning. Een bijgebouw kan wel aan het hoofdgebouw vast zitten, maar je kunt het alleen bereiken via een andere ingang.

De voordelen van een uitbouw

Het uitbouwen van jouw woning kan erg veel voordelen hebben. Het zorgt er natuurlijk voor dat er meer ruimte ontstaat. Je kunt hierdoor de keuken uitbreiden of grotere meubels kopen voor in de woonkamer. Als je kiest voor een uitbouw met grote ramen of een schuifpui, komt er daarnaast ook veel meer daglicht naar binnen. Tot slot zal de waarde van de woning ook flink stijgen. Het is dus een goede investering voor de toekomst.

Tips voor het laten plaatsen van een uitbouw

Ben je enthousiast geworden? Dan wil je vast een paar handige tips horen voordat je een uitbouw laat plaatsen. Een belangrijk punt is bijvoorbeeld dat je op zoek gaat naar een professioneel bedrijf met vakmensen. Een aannemer of bouwbedrijf zal je van het begin tot het einde helpen met de verbouwing. Je heb één aanspreekpunt waar je altijd bij terecht kunt met je vragen en opmerkingen. Dat is het geld zeker waard! Bouwbedrijf Bodavi is hier een goed voorbeeld van. Daarnaast kun je het beste zo snel mogelijk een vergunning aanvragen. Vergeet tot slot niet om de buurt in te lichten over de verbouwing. Het plaatsen van de uitbouw kan misschien wat overlast veroorzaken. Laat dit dus op tijd weten om problemen te voorkomen.

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.nl). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply