2018 staat voor de deur! Dat betekent natuurlijk dat er weer een heleboel nieuwe woontrends te ontdekken zijn. Yes! In deze blog lichten we de woonkamer uit: welke woonkamer must-haves mag jij niet missen het komende jaar? 

1. Woonkamer must-haves: de gezellige hoek

Het begin van het nieuwe jaar is natuurlijk een goede reden om een nieuwe bank in huis te halen! En voor welk soort bank je het beste kunt gaan wat betreft de trends van 2018? De grote variant, met een gezellige uitstraling. Het liefst eentje waar je diep in kunt wegkruipen.

Zo’n typische bank waar je met het hele gezin op kunt neerploffen – dat is wat we bedoelen. Dit wordt namelijk het jaar van relaxen, van een stapje terug doen. En wat helpt daar beter bij dan het hebben van een goede bank in de woonkamer? Stijlvolle kussens en warme plaids erbij – en je kunt er helemaal tot rust komen.

Woonkamer must-haves in 2018: de grote bankBron afbeelding

2. De groene verzameling

Ook in 2018 gaan we er gewoon weer mee verder: de gekte rondom planten in het interieur! En dat is maar goed ook, aangezien we er allemaal een stukje gelukkiger van worden. Cactussen, vetplanten en ander mooi groen – je kunt er niet genoeg van hebben in je woonkamer.

Hoe je de planten in je kamer het beste kunt stylen? Ga voor een verzameling van verschillende plantsoorten! Door ze naast elkaar op te stellen, creëer je een cosy en speelse look. Zeker als je gaat voor een combinatie met opvallende plantpotten. Het kan eigenlijk niet bont genoeg!

Groen in huis: ook in 2018 nog een trendBron afbeelding

3. Stoer en stijlvol licht

De staande lamp naast de bank mag ook in 2018 niet ontbreken aan je interieur. Sterker nog: hoe opvallender de lamp, hoe beter! De lamp mag een ware eyecatcher zijn. Een materiaal waar je mee kunt werken is bamboe. Licht van kleur en te vinden in allerlei patronen – en daarom zo’n favoriet.

Wil je het liever wat strakker houden? Ga dan voor een stoere industriële lamp. Hier doet metaal het goed – voor een robuuste look. Dat wordt gezien! En wil je toch nog altijd voor een elegante afwerking gaan? Let dan op details zoals de kleuren. Een beetje goud bij de lamp doet bijvoorbeeld wonderen!

De staande lamp naast de bank mag gezien worden in 2018

4. Opvallende kleurcombinaties

Bij die kleuren blijven we nog even hangen. Must-haves zitten ‘m namelijk niet alleen in spullen, maar ook in bijvoorbeeld kleuren! In 2018 gaan we voor bijzondere kleurcombinaties. Zo hoeven de muren niet meer wit te zijn, maar mag je juist helemaal uitpakken. Dat wordt een vrolijke boel!

Met name kleurcontrasten doen het goed, gepaard met kleuren die een zachte touch hebben. Geef je muur bijvoorbeeld een oudroze tint, en verwerk ook de kleur olijfgroen in de kamer. Dit kan op de deur zijn, maar ook je plantencollectie is natuurlijk groen! Een andere top combi: diepblauw op de muur, met okergele accessoires. Zo zorg je voor een unieke balans in je interieur.

Woonkamer must-haves 2018: speel met kleuren en kleurcontrastenBron afbeelding

5. Hout in huis

Ten slotte mag hout niet missen in je woning. De kans is natuurlijk groot dat dit materiaal al aanwezig is, maar daar mag je nog wel een schepje bovenop doen. Zoals namelijk ook al blijkt uit de plantentrend: we gaan terug naar de natuur!

Heb je er bijvoorbeeld al eens over nagedacht dat je het gebruik van hout in huis ook goed kwijt kunt als accessoire? Snijplanken, een wijnrek of tafelbladen: geef ze een houten make-over. Heb je een haard in huis? Gun dan de verzameling houtblokken in de woonkamer een prominente plek: dit mag gezien worden. En mocht je all the way willen gaan, kies dan bijvoorbeeld voor een muur van robuust hout. Wauw!

Ga voor meer hout in huis - woonkamer trendsBron afbeelding

Stijlvolle woonkamer must-haves voor het nieuwe jaar

Het is inmiddels wel duidelijk: er zijn een heleboel stijlvolle woonkamer must-haves te vinden voor het komende jaar. Heb jij je favoriet al gekozen? Of haal je ze het liefst allemaal in huis? Wij weten het antwoord wel…

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply