Je bent van plan om de woonkamer een complete make-over te geven. Er gaat een nieuwe kleur op de muur! Schilderen is een hele leuke klus, maar er komt ook het een en ander bij kijken. Lees voordat je aan de slag gaat dit artikel even door. We delen namelijk een stappenplan met handige tips voor het verven van een muur!

1. Verf kiezen

Waarschijnlijk heb je al nagedacht over de nieuwe look van je kamer. Kies aan de hand van de woonstijl een mooie kleur wat hierbij past. Bedenk daarnaast of je de complete ruimte gaat schilderen of alleen een paar wanden. Kies in ieder geval verf wat geschikt is voor de ruimte. Voor in de badkamer heb je bijvoorbeeld weer een speciaal soort nodig.

2. Benodigdheden

Naast de potten met verf heb je nog wat andere spullen nodig. Denk hierbij aan afplaktape, doeken of folie om de kamer af te dekken, verschillende kwasten en rollers en een ladder. Als je van plan bent om veel vaker te gaan schilderen, dan kun je ook een kamersteiger van Steigerverkoop.nl aanschaffen. Dit is ook heel handig voor grote verbouwingen in je huis!

3. Muur reinigen

Voordat je gaat beginnen, moet je de muur helemaal schoonmaken. Haal behang en lijmresten van de wand af en maak alle gaten dicht. Schuur het vervolgens nog even om alle oneffenheden weg te halen. Daarna is het tijd om de muur te ontvetten. Hierdoor zal de verf beter hechten en krijg je een beter resultaat. Laat de muur eerst goed drogen voordat je naar de volgende stap gaat.

4. Primer aanbrengen

Plak de plinten en kozijnen af met tape en bedek de rest van de ruimte. Nu kun je de primer aanbrengen. Roer de primer goed door en giet het in een verftree. Breng de primer aan op de hele muur, maar doe dit niet te dik. Hierdoor kunnen er oneffenheden en kleurverschillen ontstaan! Verf met een roller in verticale lijnen en doe dit vervolgens ook horizontaal. Zo weet je zeker dat de complete wand bedekt is. Laat de muur nu ook weer goed drogen!

5. Verven

Tijd om te verven! Ga voor verf van goede kwaliteit die goed dekt. Dan ben je met twee lagen waarschijnlijk al klaar! Gebruik een verfroller om de grote oppervlakken te schilderen en een kleine kwast voor de hoekjes. Het is ook slim om de lastige randen en hoeken eerst aan te pakken. Door naar binnen te werken krijg je een netter resultaat. Verwijder de tape meteen zodra je klaar bent. Als de verf opgedroogd is, kan dit namelijk makkelijker kapot scheuren. Dat zou jammer zijn van je harde werk!

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.com). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply