De badkamer is een hele belangrijke ruimte in je huis. Je bent er meerdere keren per dag. Of dat nou is om gehaast tanden te poetsen of om een rustgevend bad te nemen. De stijl van je badkamer is belangrijk voor de sfeer. Een strak uiterlijk is op dit moment ongetwijfeld het populairst. Maar hoe zorg je ervoor dat de badkamer een moderne look krijgt? Wij geven een aantal tips en suggesties.

Gebruik een rustig kleurenpalet

In een moderne badkamer staat een rustig kleurenpalet centraal. Dit zorgt voor de strakke en rustgevende look. Kies voor lichte tinten om een kleine badkamer ruimtelijker te laten lijken. Wil je juist een knusse en intieme sfeer creëren? Dan kun je aan de slag met donkere kleuren. Met zwart, grijs, wit en bruintinten zit je eigenlijk altijd goed.

Laat strakke lijnen terugkomen

Laat zo veel mogelijk strakke lijnen terugkomen in de kamer. Dit versterkt het moderne uiterlijk. Koop badkamermeubels met rechte lijnen en hang een rechthoekige spiegel op. Je kunt ook vierkante badkamerspiegels kopen met opvallende LED verlichting voor een speels, maar modern effect.

Kies voor grote tegels

Ook grote rechthoekige tegels laten je badkamer heel modern ogen. Vooral grijze badkamertegels worden erg veel gebruikt. Hoe minder voegen er zichtbaar zijn, hoe strakker het geheel oogt. Een naadloze betonvloer of gietvloer is daarom ook een prima optie.

Laat een moderne badkuip plaatsen

Het bad mag echt de blikvanger worden van de badkamer. Prop de badkuip niet in een hoekje, maar zet het midden in de ruimte. Kies het liefst voor een vrijstaand bad met een modern design. Kijk eens naar de badkuipen van Douche Concurrent voor wat inspiratie. Besteed daarnaast aandacht aan de bijbehorende kranen. Deze kun je op de badkuip laten plaatsen of vrijstaand laten installeren.

Ga voor een ruime inloopdouche

Heb je net geen ruimte voor een ligbad? Ga dan voor een ruime inloopdouche. Het oogt een stuk luxer als het sanitair en alle badkamermeubels niet te dicht op elkaar staan. Laat de tegelvloer helemaal doorlopen in de douche voor een modern en ruimtelijk resultaat. En wat dacht je van een tweepersoons regendouche? Dit brengt de badkamer pas echt naar een hoger niveau.

Koop een designradiator

Tot slot is het fijn om een radiator in de badkamer te plaatsen. Koop geen gewoon exemplaar, maar een radiator met een stijlvol design. Designradiatoren zijn praktisch en decoratief tegelijk. Ga voor stoer mat zwart of speel het safe met glanzend wit.

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.com). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply