In iedere woning zien we ze wel terug: accessoires! Ze geven een persoonlijke touch aan je woning – en dat maakt ze zo’n essentieel onderdeel. Maar hoe kies je nu voor accessoires in huis die écht bij je passen? Welke woonaccessoires kies je uit in het enorme aanbod? Daar gaan we je in deze blog bij helpen.

Ga niet alleen mee met de trends

We zijn er dol op: trends. Ze geven je richting waar je voor kunt kiezen, voor de items die op dit moment in trek zijn. En daar is niets mis mee! Maar pas er wel voor op dat dit je enige graadmeter wordt. En dat je vervolgens woning accessoires in huis hebt staan die je zelf eigenlijk helemaal niet zo mooi vindt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling van trends!

Stel je voor: een bepaalde kleur, zoals op het moment gouden woonaccessoires, is populair. We snappen dat je dan al snel de neiging kunt hebben om het in huis te halen. Maar misschien staat de kleur wel helemaal niet bij de andere items in je woning, om maar wat te noemen. Voel je dus niet verplicht om het dan maar in huis te moeten halen – blijf juist bij je eigen stijl.
Zo ga je voor accessoires in huis die echt bij jou passen

Maak het persoonlijk

Over die eigen stijl gesproken: het is een goed idee om bij huis accessoires te kiezen voor een persoonlijke uitwerking. Dat is de makkelijkste en beste manier om het echt bij jou te laten passen! Allereerst komt daar ook weer een stukje kiezen voor de eigen stijl in terug – laat bijvoorbeeld jouw persoonlijke favoriete kleuren zien.

Maar ook is het een idee om bijvoorbeeld te werken met foto’s in huis. Hang ze in mooie lijsten op aan de muur of zet ze op kasten of tafels. Dat gaat namelijk nooit vervelend: het is echt iets van jou. Een ander idee: geef souvenirs een opvallend plekje in huis. Die brengen herinneringen met zich mee, en volstaan perfect als leuke woonaccessoires.
Mooie accessoires in huis die aansluiten op jouw stijl

Ga op je gevoel af

Ten slotte willen we benadrukken bij leuke accessoires voor in huis: ga op je gevoel af! Hoewel je misschien het idee hebt daar niet goed genoeg op te kunnen vertrouwen, ligt dat in werkelijkheid vaak wel anders. Je weet heus wat je zelf écht mooi vindt!

De belangrijkste tip is daarbij misschien: zorg dat het niet over the top wordt. Haal niet te veel accessoires in huis, combineer niet te veel kleuren met elkaar, en kies niet te veel verschillende stijlen uit. Als je je daaraan houdt, ga je sowieso voor mooie woonaccessoires in huis!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply