Het is wat ons betreft misschien wel de leukste ruimte om in te richten in huis: de kinderkamer! Hier speelt vrolijkheid namelijk een enorm grote rol – en dat laten we graag terugkomen in onze woningen. Vandaag lichten we ideeën uit voor de mooiste muur in de kinderkamer. Lees snel verder!

Maak het levendig met een landschap

Kids houden van dromen, en dat kun je zeker terug laten komen in de inrichting van de muur. Klinkt misschien wat zweverig? Dat hoeft helemaal niet! Kijk maar eens op de afbeelding hieronder: een prachtig landschap op de muur. Krijg je daar niet meteen reislust van?

Of het nu bergen en wolken zijn, bossen vol met bomen, of stranden met een zee: er zijn natuurlijk een boel variaties mogelijk. Bedenk dan ook een creatief idee! Liefst natuurlijk samen met je kind: het gaat immers om zijn of haar kamer. Een ding weet je in ieder geval zeker: een landschap op de muur is tijdloos en blijft jarenlang leuk. Tegelijkertijd laat het echt iets persoonlijks zien!
Een landschap aan de muur in de kinderkamer: tijdloos en stijlvol

Vrolijke prints

Ben je op zoek naar een subtiele manier om de muur in de kinderkamer op te leuken? Ook daar zijn natuurlijk allerlei ideeën voor te bedenken! Ga bijvoorbeeld voor een patroon op de muur waarbij herhaling een rol speelt: zo voorkom je al snel dat het te veel wordt – maar toch nog altijd opvalt. Een ideale middenweg!

Stippen doen het bijvoorbeeld altijd goed. Maar er is veel meer mogelijk – denk aan ruiten, plussen of driehoeken. Je kunt hierbij ook spelen met de kleur: wissel bijvoorbeeld af tussen verschillende tinten in de print. Het gaat immers wel om een kinderkamer, dus de nodige vrolijkheid is gewenst! Verder heeft een print al gauw een schattig karakter – ideaal voor deze ruimte. Dit word je vast niet snel zat – en je kinderen ook niet!
Zo ga je voor de mooiste muur in de kinderkamer

Lijsten aan de muur

Hoewel we natuurlijk al snel denken aan behang of verf als het om de muur gaat, is er nog meer mogelijk. Zo zien we hieronder een kinderkamer met vrolijke lijsten aan de muur. Kies er een aantal uit, zorg dat er mooie prints in komen te zitten, en ophangen maar! Makkelijker kan het eigenlijk niet. En wat hier nog een groot voordeel aan is? Je kunt het eenvoudig weer vervangen als je kind er op is uitgekeken!

Naast lijsten aan de muur zijn er ook andere ideeën te bedenken. Om maar eens wat te noemen: vlaggen, kaartjes of tekeningen aan de wand. Liefst natuurlijk zelfgemaakt – dan is er meteen iets om trots op te zijn. Probeer hier dan ook tussen af te wisselen: zodra er een nieuwe tekening af is, kan er worden gewisseld. Zo houd je de boel zeker speels in de ruimte! En je kids beleven er enorm veel plezier aan als er steeds weer iets nieuws te bekijken is in de ruimte.
Vrolijke lijsten aan de muur in de kinderkamer

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply