Het ziet er prachtig uit in huis: vintage meubelstukken! Of je ze nu op zolder bij familieleden vandaan haalt of op een rommelmarkt op de kop tikt – een verrijking van je woning vormen deze items hoe dan ook. Wel doe je er goed aan om ze te moderniseren: geef ze een nieuwe look. Perfect om ze weer fris voor de dag te laten komen. In deze blog leggen we uit hoe je dit doet!

Schuren doet wonderen

We beginnen bij de basis: kies ervoor om oude meubelstukken goed te schuren. Zo haal je het oude laagje er vanaf – eigenlijk precies wat nodig is om weer iets nieuws naar boven te kunnen halen. Zeker als er een lelijke laag verf op een meubelstuk zit, is dit een must do.

Na het schuren doe je er goed aan om het meubelstuk een laklaagje te geven: dat zorgt voor weer wat shine. Want waar schuren de boel duf of mat maakt, komt het met een glanzende laag weer tot leven. Zo kun je in een handomdraai al een prachtig meubelstuk voor je neus hebben staan!
Je meubelstukken schuren: perfect voor een nieuwe look

Een laagje verf

Vind je het niet voldoende om het te laten bij het schuren en lakken? Dan kun je ervoor kiezen om ook een nieuwe laag verf te geven aan het meubelstuk. Zo zorg je er uiteraard voor dat je helemaal zelf de kleur kunt bepalen – belangrijk voor de uitstraling van een meubelstuk.

En wat hier nu zo mooi aan is? Dat je een totaal ander voorwerp kunt creëren. Zo kennen oude meubelstukken vaak een donkere tint: dit was hoe vroeger de meeste items werden gemaakt. Maar wat nu als je zelf liever lichtere items in huis hebt staan? Aan de slag met verf dus, en je maakt er helemaal jouw ding van.

Nieuwe knoppen of andere details

Mocht je geen tijd of zin hebben om het zo groots aan te pakken als in de tips hierboven, hebben we een ander idee. Hiermee ben je binnen een paar minuten tijd aan het zorgen voor een nieuwe look voor dat oude meubelstuk. Kan het nog eenvoudiger?

Het gaat er in dit geval om, om de details aan te passen. Denk aan de knoppen die aan een kast zitten: vervang deze eens. Zo zijn er een heleboel moderne en stijlvolle knoppen te vinden, met een look die totaal bij deze tijd past. Zo kun je die kast hetzelfde houden, maar verander je de details. Het zijn de kleine dingen die het doen!
Zo geef je oude meubelstukken een nieuwe look

Zet de items in een omgeving met moderne meubelstukken

Ten slotte helpt ook de plaats die je een oud meubelstuk toekent bij de look die hiermee wordt uitgestraald. Denk er dan ook goed over na waar je een vintage item neerzet in huis.

Hoe je hierbij gaat voor een zo modern mogelijke look? Door het meubelstuk naast nieuwe items te plaatsen! Denk aan een splinternieuwe bank, eettafel of kast – met daarnaast het tweedehands spul. Afwisseling is van groot belang!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply