De ruimte waarin we slapen is al snel de plek die wat muf wordt. En dat willen we natuurlijk liever voorkomen! Het is immers wel zo fijn als de slaapkamer een plek is waar je gemakkelijk kunt ademen en waar je je prettig voelt. Hoe je daarvoor gaat? In deze blog lees je: zo houd je het fris in de slaapkamer!

1. Zet de ramen open

De kans is groot dat we deze tip allemaal wel kennen. Maar de vraag is: voeren we ‘m ook daadwerkelijk uit? Je doet er goed aan om iedere dag weer het raam open te zetten in de slaapkamer. Liefst zelfs tijdens de nachtelijke uren, maar mocht je dat te koud vinden, kun je er ook voor kiezen om dit overdag te doen.

Welk seizoen het ook is: het gaat om werkelijk iedere dag van het jaar. Dus inderdaad: óók tijdens de koude wintermaanden. Dan is het namelijk net zo goed nodig om de slaapkamer goed te luchten! Al is het maar eventjes een kwartiertje per dag – dat doet al wonderen. Maar hoe langer, hoe beter.
Zet elke dag de ramen open in de slaapkamer voor een fris gevoel!

2. Maak het bed niet te strak op

Natuurlijk: het opmaken van het bed draagt bij aan een Pinterest-waardige look van de slaapkamer. Het is uiteraard dan ook prima om dat te doen als er gasten over de vloer zijn die je de slaapkamer wilt laten zien.

Maar daarbuiten is het helemaal niet goed voor je lichaam om je bed steeds weer strak op te maken! Dit zorgt er namelijk voor dat er meer warmte blijft hangen tussen het hoeslaken en het dekbed – en daar zijn bacteriën en andere nare beestjes dol op. Brrr! Je kunt je bed er maar beter onopgemaakt bij laten liggen: sla het deken open en kijk er verder niet meer naar om. Dat scheelt je ook meteen weer een paar minuutjes aan tijd in de vroege morgen. Score!
Maak het bed niet te strak op! Zo houd je het fris in de slaapkamer

3. Planten in de slaapkamer

Planten doen wonderen voor het leefklimaat in een ruimte. Zo leveren ze meer zuurstof op – en dat is vervolgens weer bevorderlijk voor een goede nachtrust! Dat betekent dus dat je planten niet alleen in bijvoorbeeld de woonkamer kunt plaatsen, maar dat ze ook in de slaapkamer goed tot hun recht komen!

Naast die verbetering van het klimaat, zorgen planten ook nog eens voor meer karakter in de slaapkamer. Zo kun je er een meer unieke plek van maken! Pak gerust uit met bijzondere plantenpotten en maak er een waar groen feestje van. Yes!
Planten komen goed tot hun recht in de slaapkamer

4. Plaats je kleding in een gesloten kast

Net als het opgemaakte bed is ook het rek met daarop een paar kledingstukken helemaal passend bij de perfecte Pinterest look, waar bijvoorbeeld wat bijzondere jurken of jassen op worden uitgestald. Maar ook hier geldt: dit is niet bevorderlijk voor de frisheid van de ruimte. De kledingstukken die zo in de ‘open lucht’ hangen, nemen namelijk al snel stof op, wat uiteindelijk overal door de kamer verspreid zal worden. Dus ook in het bed! Niet heel hygiënisch.

Naast de kleding op een kledingrek kun je ook beter geen kledingstukken die bijvoorbeeld een dag gedragen zijn maar nog niet in de was hoeven laten rondslingeren in de slaapkamer – om dezelfde reden. Het is een slimmer idee om deze items in een afgesloten kast te bewaren: maak er bijvoorbeeld een lade voor vrij in je kledingkast.
Zo houd je het fris in de slaapkamer: berg alle kleding op in een afgesloten kast

Zo houd je het fris in de slaapkamer: een aangenaam leefklimaat

Het kost misschien even wat inspanning om bovenstaande tips steeds weer uit te voeren, maar het resultaat mag er zijn. Slaap is nu eenmaal van groot belang voor de mens, en dat maakt de slaapkamer een belangrijke plek. Je kunt er dus maar beter voor zorgen dat je je gelukkig voelt in deze ruimte! En met deze tips over zo houd je het fris in de slaapkamer breng je dat gevoel teweeg. Zo – nu dan maar neerploffen op dat bed. Welterusten!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply