Heb je een verbouwing in het vooruitzicht? Hoewel we daarbij natuurlijk altijd voor het mooie eindresultaat gaan, is de tocht daar naartoe soms behoorlijk zwaar. Er komt echt wel wat kijken bij een verbouwing! Je bent tijdelijk het comfort van je woning kwijt, en moet hard aan de bak. Met deze tips hou jij je hoofd koel tijdens de verbouwing!

Alles op een rijtje

Wat te doen bij een verbouwing? Onze belangrijkste tip is toch wel: zorg dat je alles op een rijtje hebt. Schrijf alles wat er moet gebeuren op, maak daar een overzichtelijke lijst van. Met deze checklist voor de verbouwing houd je te allen tijde het overzicht en weet je precies waar je staat in het proces.

En dat is nu juist zo belangrijk om het hoofd koel te houden! Zo kun je stap voor stap afvinken wat er gebeurt is – in plaats van dat dit steeds maar in je hoofd blijft rondspoken. Ideaal en essentieel dus, zo’n stappenplan voor een verbouwing!

Kijk naar de positieve kant

We hebben als mens soms de neiging om van het slechte uit te gaan. Zo ook met een verbouwing: je hoofd zit vol, dus je hebt al snel de neiging om een negatief gevoel aan de verbouwing te koppelen. Probeer dit juist niet te doen! Houd het hoofd koel door naar de positieve kant te kijken – ook echt een belangrijk punt bij verbouwing tips.

Dit lijkt misschien moeilijk te verwezenlijken, zeker als je al in een negatieve gedachtegang bent beland. Het is echter een bepaalde mindset: probeer echt die knop om te zetten! Denk aan het mooie eindresultaat dat je te wachten staat – nog even en je kunt jaren en jaren genieten van je prachtige stekkie! Dat is immers waarom je hieraan bent begonnen. Aan alles komt een eind, ook aan die vervelende verbouwing.
Zo houd je je hoofd koel tijdens een verbouwing

Zorg voor een woonruimte met enig comfort

Tijdens een verbouwing is het vaak zo dat je een flink stuk van het comfort van je woning kwijt raakt – al is het maar voor even. Zeker tijdens een lange verbouwing kan dit op een gegeven moment aan je gaan trekken. Waar wonen tijdens een verbouwing? Gun jezelf in dit opzicht wat luxe en probeer toch echt wat te maken van je tijdelijke stek.

Ga bijvoorbeeld voor een tijdelijke woning tijdens de verbouwing, in de vorm van een container naast je woning, een stacaravan voor de verbouwing of een huurhuisje voor korte tijd. Is dat een optie, maar verblijf je in je huis? Probeer er dan in ieder geval van tijd tot tijd even tussenuit te knijpen: boek af en toe een nachtje in een hotel of overnacht bijvoorbeeld bij je ouders. Zo haal je even wat druk van de ketel!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply