Heerlijk: de warme maanden staan voor de deur, en we kunnen weer urenlang in de tuin zitten. Dat is genieten geblazen! Is jouw tuin al helemaal zomerklaar? Daar spelen ook de tegels een rol bij: kies de juiste tegels voor je tuin uit. In deze blog helpen we je daar een handje bij.

Grote of kleine tegels

Allereerst is het belangrijk om te bepalen of je liever voor kleine of voor grote tegels gaat. Hoewel beide opties mogelijk zijn en je ook kunt gaan voor een combinatie, is het verstandig om de basis op deze manier te bepalen.

Grote of kleine tegels kunnen zorgen voor verschillende look. Zo hebben grote tegels een modernere uitstraling, en staan ze wat statiger. Voor een stoere tuin! Daar komt nog een voordeel bij kijken: je hoeft minder vaak onkruid te wieden tussen grote tegels. Kleine tegels zijn de juiste keus als je een gezelligere, knussere look in de tuin wilt. Een keus die uiteraard bij jou ligt!
Zo kies je de juiste tegels uit voor je tuin

Een kaarsrecht of juist rommelig patroon

Niet alleen de grootte van de tegels zijn van belang, ook het patroon in de tegels. Zo kun je tuintegels kiezen die kaarsrecht liggen, maar kun je ook tegels kiezen die een rommeliger patroon kennen. Ook hier geldt weer: het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat!

Wat betreft de combinatie hebben we het idee dat grote tegels het best bij een recht patroon passen, en dat kleinere tegels makkelijker een rommelig patroon kennen. Ook wat betreft de praktische uitvoering hiervan! Maar alle opties zijn mogelijk: tuintegels op maat maken is hier bijvoorbeeld een oplossing voor.

Kleurverloop

Welke tuintegels kiezen? Een derde belangrijke tip: denk na over de kleur! Zo kun je bij tuintegels leggen kiezen voor tuintegels met een motief of kleurverloop. Dat zorgt voor een prachtige, levendige look! Wissel bijvoorbeeld steentjes in een lichtere en donkere tint af. Of ga voor een mozaïek-look. Ook hier is weer een boel mogelijk!

Vind je verschillende kleuren wat te veel van het goede? Je kunt er ook voor kiezen om één vrolijke tint te vertalen in de tuintegels. Ga bijvoorbeeld voor oranje of rood: mediterrane tuintegels zorgen voor een zonnige uitstraling. Maar ook blauw, groen of andere kleuren doen het goed!
Pak uit in de tuin: gekleurde tegels

Bepaal de route door de tuin

Ten slotte is het belangrijk om de route van de tegels door de tuin te bepalen. Ook hierbij is weer de vraag belangrijk: welke terrastegels kiezen? Hier komen bovenstaande ideeën eigenlijk allemaal samen: wie een zwierig patroon door de tuin wil leggen, doet er goed aan om te kiezen voor kleinere tegels die eenvoudig in een patroon te vormen zijn.

Rechte tegels door de tuin bieden een meer basic en strakke uitstraling, en hier passen dan ook weer de grote tegels bij. Waar je ook voor kiest: werk van tevoren een plannetje uit – zodat je uiteindelijk alleen maar meer kunt genieten van je tuin.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply