Met de wintermaanden voor de deur is het zaak om je woning winterklaar te maken. En waar het wat ons betreft dan met name om draait? De gezelligheid in huis! Tijdens de wintermaanden is dat belangrijker dan ooit. Je wilt toch immers een fijne, knusse plek van je thuis maken, als het buiten koud en guur is? Lees onze tips.

Zorg voor warmte in huis

Warmte is essentieel in de winter! Dat is dan ook zeker een aandachtspuntje als de koude maanden eraan komen. Controleer bijvoorbeeld in ieder geval of je verwarmingen nog goed werken – niets vervelender dan er in de kou achter te komen dat er iets kapot is.

Maar wat nog gezelliger is? Een haardvuur! Dát geeft pas een winters gevoel. Overweeg om er een te nemen in huis. Of ga voor een variant met nepvuur – dat bestaat vandaag de dag natuurlijk ook. En dat vuur ziet er steeds realistischer uit. Een kop warme chocolademelk erbij, en genieten maar.
Ultieme gezelligheid in de winter: een haardvuur!

Kerst en meer

Waar we nog meer aan denken bij het woning gezellig maken in de winter? De kerstversiering natuurlijk! Besteed er elk jaar weer aandacht aan: het maakt de boel in huis zó knus en warm. Wissel hierbij ook af met de decoratie: als je elk jaar precies hetzelfde neerzet, wordt het wel wat saai.

En denk ook aan randversiering: decoratie die met kerst te maken heeft, maar die je langer kunt laten hangen. Van gedroogde taken tot decoratieve sneeuwvlokken, van ijspegels tot lampjes. En denk er ook over na om de decoratie zelf te maken. Dat is ook een goed onderdeel van het huis gezellig maken: handen uit de mouwen, knutselen maar.
De mooiste kerstdecoratie (om zelf te maken)

Accessoires die warmte uitstralen

Nog even over warmte in huis gesproken… Tja, het is nu eenmaal zó belangrijk bij het huis winterklaar maken. Denk er ook aan om accessoires die warmte uitstralen in huis te halen. Dat kun je zowel in de letterlijke zin opvatten, accessoires die het echt warm maken, als in de figuurlijke zin, waarmee we accessoires bedoelen die gezelligheid brengen.

Zet dus overal kaarsen neer: van geurkaarsen tot waxinelichtjes. Het mag allemaal, liefst ook in een mix. En zorg voor een zachte plaid en een hoop kussens op de bank – heerlijk om onder weg te kruipen. En ook op bed bieden plaids en kussens een uitkomst. Een geweldig idee om jezelf dat beetje extra luxe te geven, als het buiten maar guur en kil is.
Zo maak je je woning gezellig voor de wintermaanden

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply