Het is toch wel een van de belangrijkste gegevens voor je kinderen: veiligheid. Zo ook in je woning! Hoe zorg je voor een kindveilig huis? In deze blog geven we verschillende ideeën voor het huis kindveilig maken. Lees mee en leer.

Elektronica in huis

Een eerste zaak om rekening mee te houden: de elektronica in je woning. Probeer gevaarlijke apparaten dan ook altijd buiten handbereik te houden. En zorg dat ze niet de mogelijkheid hebben om aan stekkers te kunnen trekken: voor je het weet ligt de hele boel op de grond.

Het is een idee om te kiezen voor kind veilige stopcontacten. Zo voorkom je dat ze de vingers erin kunnen stoppen – met alle mogelijke gevolgen van dien. Dat wil je natuurlijk absoluut niet meemaken! Zeker als de stopcontacten in je woning zich laag bij de vloer bevinden, is dit iets om over na te denken.
Zo zorg je voor een veilig huis voor kinderen

De keuken is een gevarenzone

Denk goed na over de inrichting van de kastjes in de keuken! Zo is het een goed idee om bijvoorbeeld de schoonmaakflessen niet in de onderste kasten te plaatsen. Als je kinderen dat in handen krijgen… Plaats deze spullen zo ver mogelijk – ze mogen niet gevonden worden. Hetzelfde geldt voor scherpe items: in een veilig huis voor kinderen liggen deze niet voor het grijpen.

Het is een idee om beveiliging op de keukenkastjes toe te passen. Zo zorg je ervoor dat de kastjes niet gemakkelijk geopend kunnen worden. Je kinderen hebben er immers toch niets te zoeken, dus is het maar beter dat ze die deuren niet kunnen openen. Ideaal, deze deurbeveiliging voor je kind! Zo ben je er zeker van dat er niets mis kan gaan.

Valgevaar bij de trap

De overloop die uitloopt op de trap is nog zo’n gevarenzone in huis: ook hier is het opletten geblazen. Je kind ziet immers het gevaar van de trap niet in, en de kans is daar dat hij of zij er zo vanaf probeert te kruipen. Oppassen dus! Het is raadzaam om je kind of baby in deze ruimte altijd in de gaten te houden.

Zet een hekje neer voor de trap: zo ben je er zeker van dat hier niet vanaf geklauterd kan worden. En dan is het vervolgens natuurlijk ook zaak dat je dat hekje goed gesloten houdt. Maak hier dus een gewoonte van: hekje open, hekje weer sluiten.
Zo ga je voor veiligheid in huis bij de trappen

Beveiliging van de ramen

Ten slotte is het bij veiligheid in huis voor het kind van belang om de ramen goed te beveiligen. Wees er zeker van dat je kind niet zomaar uit het raam kan klimmen. Want hoewel je misschien denkt dat dit toch niet zomaar zal gebeuren, kan je daar nog vanop kijken.

En dat is natuurlijk wel het laatste wat je wilt: dat je kind zomaar naar buiten is gekropen. Ga dus voor het raam beveiligen met een kind in huis – dan kan er hoe dan ook niets gebeuren.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply