Een verhuizing gaat de een makkelijker af dan de ander. Hoewel sommigen het zelfs leuk vinden om bezig te zijn met een verhuizing, is het voor anderen een nachtmerrie. Alles moet worden ingepakt, er gaan onderweg altijd wel dingen stuk en als je aankomt ben je vaak nog weken bezig met dozen uitpakken. Zeker als je een gezin hebt met kinderen kan verhuizen behoorlijk wat impact hebben. Hoe doe je dat eigenlijk, zorgeloos verhuizen? Wij geven 7 tips waarmee jouw verhuizing soepel gaat!

1. Vind een goede checklist

Al voordat je gaat verhuizen komt er veel op je af. Je moet bijvoorbeeld adreswijzigingen doorgeven. Niet alleen aan vrienden en kennissen, maar ook aan de gemeente, andere officiële instanties, de verzekering enzovoorts. Er is zoveel te doen dat het goed is om een checklist te gebruiken waarbij je kunt afstrepen wat je al hebt gedaan zodat je het overzicht behoudt.

2. Pak dozen zelf in en label ze

Ga je inpakken? Bij voorkeur doe je dit zelf als je dat kunt. Je weet dan namelijk nog ongeveer wat je waar hebt ingepakt. Het lijkt leuk om hier hulp bij te vragen, maar dan zul je wel vaker spullen kwijtraken. Sowieso, ongeacht of je zelf de dozen inpakt of iemand anders, moet je ze labelen. Zet erop wat erin zit, uit welke ruimte het afkomstig is en waar het heen moet.

3. Regel een verhuisbedrijf in de regio

Wil jij zonder zorgen verhuizen, dan regel je een verhuisbedrijf. De verhuizers zijn verantwoordelijk voor eventuele schade en gaan dus altijd voorzichtig met je spullen om. Het beste regel je een verhuisbedrijf dat in de buurt zit. Ga je bijvoorbeeld verhuizen van Veenendaal naar Lelystad, dan zoek je een verhuisbedrijf in Lelystad of een verhuisbedrijf in Veenendaal. Je bespaart daarmee heel wat kosten aan kilometervergoeding.

4. Maak vooraf foto’s

Natuurlijk kun je achteraf stellen dat er schade was, maar soms worden die schadeclaims lang slepende zaken. Dus is het goed om vooraf van tafels, kasten, tv’s en dergelijke meubels foto’s te maken met een goede camera. Is er dan schade veroorzaakt tijdens de verhuizing, dan kun je dit bewijzen middels de foto’s. Zo ben je veel sneller van het gedoe af en weet je zeker dat het ook achteraf wel goed komt.

5. Gebruik kleurcodering

Markeer alle dozen en spullen met bepaalde kleuren en doe dat ook met deuren in het nieuwe huis. Geef bijvoorbeeld je eigen slaapkamer de kleur geel en hang gele labels aan de dozen en de onderdelen van het bed. Zo komen de spullen meteen in de juiste kamers terecht, ook als je geholpen wordt door mensen die niet weten hoe je het hebben wilt.

6. Voorbereidingen van eten en drinken

Op de verhuisdag vindt iedereen het prettig als er koffie en thee is. Ook een middagbroodje wordt zeker op prijs gesteld. Dus zorg je dat je altijd weet waar de spullen zijn die je hiervoor nodig hebt. Verzamel de spullen die je nodig hebt in een doos en zorg dat ze op de goede plek terecht komen. Zorg dat je op de verhuisdag niet nog 4x naar de supermarkt moet om van alles in huis te halen.

7. Zorg dat je op de juiste plek bent

Op de dag zelf is het belangrijk dat jij op de juiste plek bent. Heb je een partner? Dan is het praktisch dat een van jullie met de eerste verhuiswagen mee gaat naar het nieuwe huis, terwijl de ander achterblijft. Ben je alleen, dan begin je meestal in het oude huis en verwissel je ongeveer halverwege de dag naar het nieuwe huis. Kleine kinderen kun je vaak beter onderbrengen bij familieleden, want voor hen is de drukte teveel. Oudere kinderen kunnen natuurlijk wel meehelpen – voelen ze zich extra stoer!

Verhuizen hoeft je geen stress op te leveren als je het goed doet. Zorg dat je op tijd begint met je voorbereidingen en werk gestructureerd, dan heb je het belangrijkste al gedaan. Verder is een checklist erg handig, omdat er in de drukte van een verhuizing weleens wat vergeten wordt. Zonder zorgen verhuizen is vooral een kwestie van goede voorbereiding. Ben jij er klaar voor?

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock.

Share.

About Author

Leave A Reply