De kleur waar je waarschijnlijk meteen aan denkt als het gaat om badkamers? Dat is wit! Dit is immers de tint die we in de meeste badkamers altijd maar weer tegenkomen. Maar eerlijk is eerlijk: we vinden dit best een beetje saai. Is het niet eens tijd om het roer om te gooien? Zo ziet zwart in de badkamer er ook wonderschoon uit. In deze blog doe je inspiratie op!

Zwarte details in de badkamer

Laten we rustig aan beginnen: je hoeft niet meteen all the way te gaan met die kleurverandering in de badkamer. Zie je de zwarte kleur het liefst terugkomen op subtiele wijze? Verwerk deze dan in de details in de badkamer! Zo ga je al snel voor een verfrissende look, zonder dat je een enorme verbouwing hoeft te verwezenlijken.

De details die je kunt aanpassen in de badkamer zijn natuurlijk uiteenlopend. Aan jou de keus! Wij vinden het er bijvoorbeeld beeldschoon uitzien als je gaat voor een zwartkleurige kraan. Of neem daarbij meteen de wasbak mee – wat al een stapje verder gaat. Maar ook kun je bijvoorbeeld kiezen voor zwarte wasmanden, zeeppompjes of handdoeken. Het is allemaal mogelijk!
Zwarte details in de badkamer: een wonderschone toevoeging

Pas de muur aan

Ga je in tegenstelling tot de details juist liever meteen voor het grote werk? Yes! Zo zien we dat natuurlijk maar al te graag. Een van onze favoriete keuzes is in dat geval het aanpassen van de muur. Wow! Dat is nogal wat, nietwaar? Voor de echte waaghalzen, dus. En geloof ons maar: je herkent je badkamer nauwelijks meer terug.

Wie het idee heeft dat het aanpassen van de muur misschien wat te rigoureus is, doet er goed aan om te spelen met kleurelementen. Hieronder zie je bijvoorbeeld wat een verademing het al kan zijn om ook een lichtkleurig element aan de muur te plaatsen. Zo kun je het plaatje echt compleet maken – op jouw unieke manier!
De zwarte muur in de badkamer: durf uit te pakken

Een zwarte badkuip

Toe aan een ware eyecatcher in de badkamer? Ook dat is natuurlijk een optie! Je kunt in dit geval beter gaan voor een groter item dan de details die in de ruimte te vinden zijn. En ook kun je kiezen voor een item dat meer opvalt en een grotere rol speelt dan de muur in de badkamer. Denk aan de badkuip bijvoorbeeld! Een typisch voorbeeld van een item in de badkamer dat we nooit in een andere kleur zien dan dat welbekende wit.

Dat maakt de reden dus des te groter om hier nu juist mee te spelen. Zo ga je misschien wel voor een van de meest opvallende looks in de badkamer – hopelijk precies wat je doel was. Wedden dat het ook ineens een heel andere ervaring wordt, dat badderen? De omgeving is hiervoor immers hartstikke bepalend!
Ga voor een opvallende zwarte badkuip in huis

All black: ga voor een combinatie

Is er met bovenstaande ideeën nog altijd niet genoeg veranderd in de badkamer, naar jouw idee? Dan kun je er uiteraard voor kiezen om deze inspiratiebeelden samen te voegen. Ga voor een all black badkamer! Van de muur, tot de grotere items, tot de details: zorg ervoor dat zoveel mogelijk in deze karakteristieke kleur te vinden is.

Een beetje afwisseling is hierbij natuurlijk nog altijd mogelijk. Zo kun je ervoor gaan om een aantal items nog wel lichtkleurig te houden – om te voorkomen dat het zo’n enorm donker hol wordt. Eén ding is zeker: zwart in de badkamer maakt je woning uniek, en is een van onze favoriete trends van het moment. Zo maak je echt iets moois van iedere ruimte in huis!
Zwart in de badkamer: voorbeelden en inspiratie

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply